Franse interesse voor West-Vlaamse innovatie bij Televic in Kachtem

Redactie KW

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en voorzitter van de regionale raad Hauts-de-France krijgen momenteen een rondleiding in de gebouwen van Televic in Izegem. Straks bezoeken ze ook nog Vandewiele in Kortrijk. Tijdens de bezoeken was er vooral interesse voor de innovatie waarop de bedrijven focussen.

De kiem voor de bedrijfsbezoeken werden tijdens een nieuwjaarsontmoeting tussen Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Xavier Bertrand, voorzitter Regionale Raad Hauts-de-France gelegd. Bourgeois nodigde de voorzitter uit om enkele West-Vlaamse bedrijven te bezoeken en er te praten over grensoverschrijdende samenwerking.

Hauts-de-France grenst immers rechtstreeks aan de provincie West-Vlaanderen en daardoor is er een intense grensoverschrijdende samenwerking. Televic en nv Van de Wiele zijn op schoolvoorbeelden van die samenwerking. Met deze twee West-Vlaamse bedrijfsbezoeken wil minister-president Geert Bourgeois de goede relatie extra in de kijker zetten.

Na afloop van bedrijfsbezoeken gaan Geert Bourgeois en Xavier Bertrand tijdens een werkvergadering nog in gesprek met tien bedrijfsleiders en VOKA West-Vlaanderen. De werkvergadering zal onder meer gaan over de grensoverschrijdende samenwerking tussen Hauts-de-France en VOKA West-Vlaanderen op vlak van tewerkstelling en over het systeem van duaal leren in Vlaanderen.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier