Fouad en Rabia verbouwen Snoep-y tot Jackies

Uitbaters Rabia Tijani en Fouad Vandercruysse. (foto EG)
Uitbaters Rabia Tijani en Fouad Vandercruysse. (foto EG)
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

In de Stuersstraat in Ieper werd Jackies sandwich- & cakeshop geopend. In oktober vorig jaar nam het echtpaar Rabia Tijani (36) en Fouad Vandercruysse (41) het vroegere Snoep-y over.

Het gezin woont in Menen en heeft vier kinderen: Zayna (9), Anaya (6), Noor (3) en Adam (1). Fouad hielp de zaak mee opstarten door het interieur een compleet nieuwe look te geven, maar blijft wel verder werken als ploegbaas bij Ysco Langemark. Rabia staat van maandag tot en met zaterdag in de zaak. “Ik volgde de opleiding banketbakker bij Creo Kortrijk en deed nadien stage bij de bekende bakkerij Ridder & Hove Kortrijk”, vertelt Rabia. “Na mijn opleiding kon ik mij daar vervolmaken in het creëren van ambachtelijke en gepersonaliseerde taarten. Thuis begon ik op zelfstandige basis in mijn atelier, volledig ingericht door Fouad, gepersonaliseerde taarten op bestelling te maken. Toen deze handelszaak vrijkwam, hebben we niet geaarzeld om de zaak hier in Ieper te vestigen.”

“Naast de specialiteit van gepersonaliseerde taarten vindt men hier ook dagelijks verse belegde broodjes, snacks, pasta en verse soep. Daarnaast ook koffiekoeken, taartjes en cupcakes en donuts. Voorlopig is alles nog takeaway maar na de coronapandemie zal ook alles ter plaatse kunnen genuttigd worden.”

Jackies sandwich & cakeshop verzorgt ook babyborrels, trouwfeesten, communies, verjaardagen, recepten en personeelsfeesten met een heerlijk dessertbuffet. De gepersonaliseerde taarten dienen wel op voorhand besteld te worden. Jackies sandwich & cakeshop is open van maandag tot vrijdag van 7 tot 18 uur, op zaterdag van 11 tot 14 uur en gesloten op zondag. (EG)

Info: De Stuersstraat 41 Ieper, 0483 73 71 03, info@jackiesieper.be, Facebook en Instagram @jackies.ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier