Foorkramers zien weinig problemen voor Paasfoor 2017 in Kortrijk ondanks werken

Redactie KW

Vrijdagmorgen vond in Kortrijk een overleg plaats tussen de forains en het stadsbestuur.

Op de agenda stond de Paasfoor 2017. Door de vele werken die straks in Kortrijk van start gaan, werd gevreesd dat heel wat foorkramers aan de kant zouden worden geschoven. “Maar de situatie blijkt toch niet zo ernstig als eerst gedacht”, zegt Heidi Coussens, provinciaal voorzitter van de Belgische foornijveraars en woordvoerder van de Kortrijkse foorkramers. “Wij hebben zelf een voorstel gedaan en dat is positief onthaald.” In dat voorstel zijn de Veemarkt en Groeningelaan opgenomen. “We hebben de pleinen en straten opgemeten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De mensen van de Veemarkt zijn trouwens vragende partij want zij willen al langer dat er meer festiviteiten op hun plein plaatsvinden.”

Volgens het stadsbestuur zal ook een derde van het Conservatorium beschikbaar blijft. “Dit is goed nieuws. Mits een beetje schuifwerk zullen alle forains een plek kunnen krijgen.”

Plan uitwerken

Zodra de invulling van de attracties min of meer is uitgewerkt, wordt het voorstel besproken met alle partners, onder wie de marktkramers, de stad Kortrijk, politie en brandweer… Op 9 juni volgt dan een nieuw overleg.

Schepen Rudolf Scherpereel (N-VA) is tevreden. “Ik ben blij dat we op professionele wijze de editie 2017 hebben besproken. Het voorstel van de forains om uit te wijken naar andere locaties moet nu verder onderzocht worden en indien haalbaar, zullen we dit bespreken met alle partijen, niet in het minst met de marktkramers en handelaars in onze stad. Ik heb alle vertrouwen in de goede afloop.”

Ondertussen is de Paasfoor in Kortrijk aan zijn laatste dagen toe. De editie wordt ondanks het mindere weer en de terreurdreiging toch positief geëvalueerd. Je kan er nog terecht tot en met zondagavond. Vrijdag om 22.30 uur vindt het vuurwerk plaats.

(NV – Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.