Foodfotograaf brengt aanbod take-away in de kijker

Het gemeentebestuur en de plaatselijke afdeling van Unizo in Wingene willen de horeca helpen die nog wekenlang de deuren moet sluiten door de coronamaatregelen. Ondertussen schakelen heel wat horecazaken over op take-away. Ze krijgen onder meer steun met een foodfotograaf en vermelding op de website van de gemeente.

Het gemeentebestuur en Unizo schakelen onder meer een footfotograaf in. © NS

Heel wat horecazaken bieden hun klanten de kans om gerechten en ander lekkers te komen afhalen in hun eigen zaak of leveren die zelfs thuis af. Het gemeentebestuur en de lokale Unizo-afdeling leeft enorm mee met de vele horecazaken.

Een ingehuurde foodfotograaf brengt het lekkere eten in beeld en alle initiatieven worden in één lijst gebundeld. “Een heropleving van de economie, een beetje ademruimte, een onbezorgd najaar … We hadden het onze horeca zo hard toegewenst”, vertelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens. “Wij vinden het dan ook fantastisch om te zien dat velen op de proppen komen met originele en creatieve afhaalalternatieven en we willen deze inzet als gemeente ook aanmoedigen”, weet schepen van Lokale Economie Ann Mesure.

Take-awaylijst

Schepen Brecht Warnez: “We verzamelen alle initiatieven in een take -awaylijst die we via onze gemeentelijke communicatiekanalen gaan promoten bij het grote publiek. Op de Facebookpagina van de gemeente worden alle deelnemers ook afzonderlijk in de schijnwerper geplaatst. Omdat het oog ook wat wil, sturen we een professionele foodfotograaf op pad om het heerlijke aanbod in beeld te brengen. De fotograaf zorgt voor een kleine fotoreeks. Op deze manier geven we hen een duwtje in de rug door hen te ondersteunen bij de promotie van hun alternatief. We hopen alvast mee dat alle inwoners op deze manier tot de verleiding komen om regelmatig iets te bestellen en zo de lokale horeca te steunen.”

De lijst kan je terugvinden op de gemeentelijke website via www.wingene.be/takeawayvandaag.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.