Foodbar van twee West-Vlamingen genomineerd voor prestigieuze prijs in Gent

Eva Depudt uit Zarren en Yoren De Prêtre uit Koolskamp dingen met hun foodbar Fou D'Art naar een Gentrepreneur Award in de categorie 'Geduchte Groeier'. © (repro TLK)
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Foodbar Fou D’Art van Eva Depuydt (25) die uit Zarren afkomstig is en Yoren De Prêtre uit Koolskamp, is genomineerd voor een ‘Gentrepreneur Award’. De Zarrense stampte de zaak pas in oktober uit de grond op het Sint-Pietersplein in Gent.

Eva Depuydt (25), afkomstig uit Zarren en Yoren De Prêtre (25) uit Koolskamp startten in oktober vorig jaar op het Gentse Sint-Pietersplein de gloednieuwe foodbar Fou D’Art, een vervolg op hun succesvolle foodtruck BurgerArt. Ook dit keer bleven ze niet onopgemerkt en niet alleen door de klanten: met hun onderneming zijn ze namelijk bij de laatste drie genomineerden voor de Gentrepreneur Awards 2019 in de categorie ‘Geduchte Groeier’!

Fou D’Art

Eva Depuydt en Yoren De Prêtre zijn sinds zes jaar een koppel en begonnen in 2016 met een foodtruck BurgerArt. “We wilden graag een centje bijverdienen en staan allebei graag in de keuken“, vertelt Eva. “Na wat geëxperimenteer besloten we ons te specialiseren in artisanale, met de hand gemaakte gourmetburgers met een ‘kunstzinnig’ kantje. Onze burgers hebben de naam van een kunstenaar. We kozen hiervoor omdat ik op dat moment master student kunstwetenschappen was aan de Ugent.”

De foodtruck was en is een veel groter succes dan het koppel ooit gedacht had. “Naast het plezier om onze zaak te zien bloeien, kriebelde het ook om nog een stapje verder te gaan. We merkten dat het ondernemen ons in het bloed zit”, gaat Eva verder. “Een volgende stap was dan ook niet ver zoek. In 2017 kwamen de eerste ideeën voor een foodbar naar boven drijven. Yoren was op dat moment nog chemiestudent aan de HoGent, dus moesten we onze plannen nog een jaartje uitstellen.”

“In oktober 2018 ging onze zaak Fou D’Art op het Gentse Sint-Pietersplein eindelijk open. De visie achter de foodtruck trokken we ook hierin verder. Opnieuw maakten we de connectie met kunstenaars en kunstwerken om onze producten – burgers en pasta – op de kaart te zetten. Daarnaast vonden wij het ook belangrijk dat we onze producten aan een studentenprijsje konden aanbieden in een frisse en hippe setting. Dat is waar Fou D’Art vandaag voor staat: jong, hip, kunstzinnig, vers, lekker en bovenal betaalbaar”, verduidelijken Yoren en Eva.

Last minute

Eva en Yoren schreven zich last minute in voor de Gentrepreneur Awards. “We wilden gewoon eens zien hoever we het zouden schoppen. Dat we effectief genomineerd werden, kwam wel als een verrassing”, bekent Eva. “Toch hopen we dat we een kans maken. We zijn dan wel een kleinere onderneming – vooral als je de kleppers ziet die naast ons staan – maar we hopen een vaste waarde te worden in het Gentse stadsbeeld. Deze award zou ons alvast een stap vooruit kunnen helpen.”

Stemmen voor Yoren en Eva kan nog tot 26 april via https://gentrepreneur.gent/wat-we-doen/awards2019

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier