Floralux Group gaat in zee met SAP en delaware voor een digitale upgrade

De vestiging van Floralux in Dadizele.© Floralux
De vestiging van Floralux in Dadizele.© Floralux
Phebe Somers

Floralux Group, de grootste tuin- en plantenspecialist van België, tekent met Project Wisteria voor een digitale, bloeiende toekomst. Ze hopen dat de samenwerking met softwaremarktleider SAP en ICT-bedrijf delaware hen verder kan helpen in hun ambitieuze, digitale ontwikkeling om zo hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

“Geïntegreerde bedrijfsprocessen zijn cruciaal om een goed geoliede machine te kunnen zijn als organisatie. Momenteel bereiken we al miljoenen klanten per jaar, maar het is ons doel om de komende jaren nog dichter bij de consument te komen. Zo staat er onder meer een uitbreiding van het aantal tuincentra op de planning”, laat Kris Carrein, gedelegeerd bestuurder van de Floralux Group, weten.

Momenteel heeft de tuingigant vestigingen in Dadizele, Ham en Sint-Pieters-Leeuw. Om zich te wapenen tegen de toekomst en alle uitdagingen die daar bij komen kijken heeft de groep SAP en delaware ingeschakeld om hen op technologisch vlak te begeleiden. “De concurrentie wordt enkel maar groter. Floralux hoopt hiermee hun huidige werking futureproof te maken en zowel op offline als op online vlak te groeien”, Stijn De Beuckelaer, Managing Director bij SAP België.

Wisteria

Concreet willen ze alle huidige geïntegreerde bedrijfsprocessen onder handen nemen. Dat zijn alle systemen die het hele verhaal van aankoop tot verkoop tot stand brengt. Het zijn de tools die ervoor zorgen dat een bedrijf z’n klanten leert kennen en kan inspelen op hun noden. De eerste stap is om deze aparte onderdelen te monitoren, daarna om te optimaliseren.

Het is echt wel de bedoeling om de werking op lange termijn te optimaliseren en te versterken. Floralux wil klaar zijn voor de toekomst.

Het project krijgt de naam Wisteria. Bij lezers met groene vingers gaat er misschien al een belletje rinkelen: wisteria is een weelderige klimplant, die wel wat tijd nodig heeft om optimaal te groeien en bloeien. Een mooie metafoor voor deze samenwerking dus, want het is echt wel de bedoeling van Floralux om hun werking op lange termijn te optimaliseren en te versterken. Voor het ERP-gedeelte (de software die alles processen binnen het bedrijf organiseert) kozen ze voor het SAP S/4 HANA-platform. Dit is het centraal systeem die de motor zal vormen om de verdere groei van Floralux te realiseren. Het vorige systeem was einde levensduur en bevatte onvoldoende informatie om inzichten te verwerven voor de diverse diensten.

De klant leren kennen

“Wanneer het Project Wisteria achter de rug is, is het de bedoeling dat er binnen de Floralux Group een efficiëntere samenwerking over de verschillende vestigingen heen én de onderlinge diensten is”, klinkt het. “Het draait allemaal rond inzichten verwerven. De bedoeling is om de wensen van de (potentiële) klanten beter in kaart te kunnen brengen. Indien ze dat zelf wensen, kan dit dat resulteren in gerichte, gepersonaliseerde informatie gebaseerd op hun specifieke interesses. Daarnaast zorgt SAP er ook voor dat de contactpunten tussen de klant en Floralux zullen geoptimaliseerd worden waar nodig. Uiteraard blijft ons hoofddoel een groot, gevarieerd en betaalbaar assortiment aan te bieden en een aangename winkelervaring voor al onze klanten.”, voegt Carrein nog toe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.