Floorify, DX-Solutions en beMatrix kmo’s van het jaar

Pieter Buyck en Marie Callens van Floorify, Xavier Dekeyser van DX-Solutions, Edwin Van der Vennet van beMatrix en Gabriël en Herlinde Devriendt van Nutriphyt. (foto Joke Couvreur)
Redactie KW

In het Fabriekspand in Roeselare maakte Unizo de drie West-Vlaamse kmo’s van het jaar bekend. Bij de Beloftevolle kmo’s haalde Floorify uit Roeselare het, softwarebedrijf DX-Solutions won bij de dienstenbedrijven en beMatrix bij de maakbedrijven.

Na een hele Business Up-dag, waar zaakvoerders konden luisteren naar een uitgelezen kransje gastsprekers, eindigde de Unizodag met de finale van Kmo van het Jaar. In drie categorieën waren er telkens drie genomineerden aangeduid. Bij de Beloftevolle kmo’s waren dat Noordzee Drones, het Kortrijkse communicatiebureau Thinkedge en het vloerbedrijf Floorify uit Roeselare. In de categorie Kmo Dienstenbedrijf waren het Kortrijkse reclamebureau GBL Studio, het Kortrijkse IT-bedrijf CAT Solutions en het softwarebedrijf DX-Solutions uit Harelbeke genomineerd. En bij de Maakbedrijven kwamen het voedingssupplementenbedrijf Nutriphyt uit Beernem, de standenbouwproducent beMatrix uit Roeselare en mattenmaker Verimpex Matting uit Brugge met mekaar in competitie.

Het was voor de eerste Business Up-dag van Unizo een vol huis in het Fabriekspand in Roeselare. (foto Joke Couvreur)
Het was voor de eerste Business Up-dag van Unizo een vol huis in het Fabriekspand in Roeselare. (foto Joke Couvreur)

Winnaars

Floorify van Pieter Buyck en Marie Callens haalden de trofee bij de Beloftevolle kmo’s. De bevloeringsbedrijf uit Roeselare is nog maar drie jaar jong en waagt zich met succes tussen de vloergiganten met zwevend geplaatste kunststofvloeren. Ze hebben intussen 11 mensen in vaste dienst daar.

Bij de Maakbedrijven gaat beMatrix met de prijs lopen. Gegroeid uit Deltalight is de duurzame standenbouwer intussen een flink uit de kluiten gewassen kmo die niet alleen vanuit Roeselare actief is maar ook al een productievestiging in China en een in Amerika heeft, beide voor de lokale markt daar. Ze werken hier met met zo’n 190 mensen.

DX-Solutions uit Harelbeke heeft de trofee bij de Dienstenbedrijven. De ontwikkelaar levert software aan heel diverse ondernemingen om hun productieprocessen efficiënter te laten verlopen. Xavier Dekeyser startte de onderneming in 2011 en werkt niet alleen voor Vlaanderen, maar levert ook software aan Nederlandse bedrijven en zelfs in Namibië. Bij DX-Solutions werken ondertussen een 30-tal IT’ers, maar verwacht wordt dat de personeelsbezetting er de komende vijf jaar tot zo’n 100-tal zal groeien.

Er was ook een publieksprijs en daar ging Nutriphyt uit Beernem mee lopen. Bioloog Gabriël Devriendt werkte 24 jaar in de farmaceutische industrie, maar nam het risico een eigen onderneming voor voedingssupplementen te starten. Niet vanzelfsprekend, zeggen Gabriël en Herlinde Devriendt, om uit het niets iets op te bouwen, maar het Beernemse bedrijf werkt intussen wel al met zo’n 14 mensen in dienst.

Op 4 december wordt duidelijk of een West-Vlaamse kmo de Vlaamse kmo van het Jaar wordt. Voor die nationale titel wordt ook in dezelfde drie categorieën gewerkt.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier