Flexibel zijn in lockdowntijd: Michelle levert mode aan huis

Michelle Ockier in haar zaak: stilzitten is geen optie. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Volgens de nieuwe maatregelen moesten alle niet-essentiële winkels op 2 november dicht. Daar heeft onderneemster Michelle Ockier iets op gevonden: ze levert gewoon mode aan huis. Haar klanten vinden dat prima.

“Ik heb besloten om de kans te wagen, omdat thuiszitten niks voor mij is. Alles is beter dan niets doen en al wat je kunt meepikken, is meegenomen”, redeneert Michelle Ockier (58) van modeboetiek Nomad by M, die pas in augustus de deuren opende.

‘Taille unique’ helpt

“Naast de klassieke kledingzaken, zijn er eigenlijk in Blankenberge niet zoveel boetiekjes zoals dit. Augustus en september zijn twee goede maanden geweest, maar door de heropflakkering van het virus is het daarna weer wat stilgevallen. Doordat veel van de kledij die hier verkocht wordt ‘taille unique’ is, leent mijn winkel zich wel voor afhalen en thuislevering. Passen kan nu immers niet”, klinkt het.

Ook haar ‘cash-and-carry’-formule is volgens Michelle een sterkte. “Daardoor blijf ik mee met de trends en kan ik mijn prijzen democratisch houden”, zegt ze. Michelle wil haar klanten aanmoedigen om lokaal te blijven winkelen. “Sinds ik een paar keer bedrogen uitkwam, koop ik zelf eigenlijk niet meer zo graag online. Op deze manier heeft de klant toch een veiliger gevoel.”

Lokaal shoppen: leuk

Michelle levert in een straal van vijftien kilometer aan huis. “Ik kreeg al veel positieve reacties. De mensen vinden het leuk dat ze, ondanks de verplichte sluiting, toch lokaal kunnen blijven shoppen. Al kopen ze wel niet echt door: ze kiezen alleen voor die broek, terwijl ze anders misschien ook nog dat sjaaltje en die bloes erbij hadden gekocht. Nu, dit is nog maar de eerste week, het is nog een beetje zoeken. Maar ik heb nu tenminste het gevoel toch nog een beetje bezig te zijn”, besluit Michelle.

Haar collectie is vind je op Facebook en Instagram. En op de website van de gemeente vind je een overzicht van de niet-essentiële winkels die door de coronamaatregelen verplicht dicht zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier