Met deze verkiezing wil UNIZO HIB'ers in een positief daglicht zetten. Uit de vijf provinciale HIB'ers, verkiest een professionele jury uiteindelijk de nationale HIB'er van het Jaar. "UNIZO gelooft in de toekomst van de maakindustrie", zo laat het in een persbericht weten. "Handmakers die focussen op innovatie en aandacht hebben voor nieuwe vormen van economie dragen bij tot economische welvaart van België."

"Jan Desmet en Helga Deloof van De Kazerij uit Wervik laten met hun Flandrien Kaas ambacht en technologie hand in hand gaan", zo stelt UNIZO. "De productie van hun kaas gebeurt volgens een traditioneel recept en met expertise van een ervaren kaasmeester. De ambacht staat centraal, van de selectie van de melk bij lokale landbouwbedrijven tot de vele handarbeid binnen het ganse productieproces. Deze manier van werken geeft de kaas zijn unieke karakter en dat wordt op internationaal vlak sterk gewaardeerd, zo sleept de kaas al verschillende jaren na elkaar verschillende prijzen in de wacht op o.a. de World Cheese Awards."

Op 28 mei wordt bekendgemaakt welke HIB'er de nationale HIB'er van het jaar zal worden. Flandrien Kaas neemt het daarin voor West-Vlaanderen op tegen Simple comme Bonjour (Antwerpen), Chocoladehuis Boon (Limburg), AtelierO en Steunzoolpunt (Vlaams-Brabant), Berloumi (Oost-Vlaanderen).

Met deze verkiezing wil UNIZO HIB'ers in een positief daglicht zetten. Uit de vijf provinciale HIB'ers, verkiest een professionele jury uiteindelijk de nationale HIB'er van het Jaar. "UNIZO gelooft in de toekomst van de maakindustrie", zo laat het in een persbericht weten. "Handmakers die focussen op innovatie en aandacht hebben voor nieuwe vormen van economie dragen bij tot economische welvaart van België." "Jan Desmet en Helga Deloof van De Kazerij uit Wervik laten met hun Flandrien Kaas ambacht en technologie hand in hand gaan", zo stelt UNIZO. "De productie van hun kaas gebeurt volgens een traditioneel recept en met expertise van een ervaren kaasmeester. De ambacht staat centraal, van de selectie van de melk bij lokale landbouwbedrijven tot de vele handarbeid binnen het ganse productieproces. Deze manier van werken geeft de kaas zijn unieke karakter en dat wordt op internationaal vlak sterk gewaardeerd, zo sleept de kaas al verschillende jaren na elkaar verschillende prijzen in de wacht op o.a. de World Cheese Awards."Op 28 mei wordt bekendgemaakt welke HIB'er de nationale HIB'er van het jaar zal worden. Flandrien Kaas neemt het daarin voor West-Vlaanderen op tegen Simple comme Bonjour (Antwerpen), Chocoladehuis Boon (Limburg), AtelierO en Steunzoolpunt (Vlaams-Brabant), Berloumi (Oost-Vlaanderen).