Fitstudio opent tweede vestiging in Waregem

Virgil Ergo en Annelies Valepyn hopen eind januari te kunnen openen.© PNW
Virgil Ergo en Annelies Valepyn hopen eind januari te kunnen openen.© PNW
Redactie KW

Hun sportzaak mag dan wel verplicht gesloten zijn, rustig afwachten is niet aan hen besteed. Begin volgend jaar openen Annelies Valepyn en Virgil Ergo een tweede vestiging van hun succesvolle FitStudio in de Holstraat. “De Waregemnaars zakken niet af naar Desselgem, dus dan komen wij maar naar Waregem”, vertelt het koppel.

Meer dan anderhalf jaar geleden openden dertigers Annelies Valepyn en Virgil Ergo een gloednieuwe zaak in een voormalige apotheek in Desselgem. Onder de naam FitStudio bieden ze sport- en voedingsbegeleiding, groepslessen en personal training aan.

Nieuw publiek

“We dachten al een tijdje na over uitbreiding in Waregem. Enerzijds omdat we merken dat de Waregemnaar niet tot in Desselgem komt. We willen dus een nieuw publiek aanboren. Anderzijds kregen we heel wat nieuwe klanten over de vloer na de eerste lockdown. Veel mensen die komaf wilden maken met de coronakilo’s”, vertelt Annelies. “Daarom hebben we beslist om voor deze tweede vestiging te gaan. Ons huurcontract hebben we kort voor de tweede lockdown getekend. Een ongelukkige timing? Misschien, maar laat ons hopen dat er na deze periode van verplichte sluiting opnieuw veel mensen willen sporten.”

De tweede FitStudio bevindt zich in het voormalige pand van damesboetiek By Getty en beschikt onder meer over een winkelgedeelte, een lounge en een kleine bar, een vergaderzaal, een zone voor personal training en een zone met fitnesstoestellen. “Daarnaast hebben we nu ook een kinderhoek. Niet om te sporten, maar wel om hen te amuseren terwijl mama of papa aan het sporten is”, vervolgt Annelies.

Inzetten op maatwerk

Sowieso is sporten bij Annelies en Virgil nog niet voor meteen. Zoals gezegd is er nog altijd die verplichte sluiting. “We begrijpen dat groepslessen uit den boze zijn. Maar begeleiding één-op-één moet toch kunnen?”, stelt Annelies. “Eens we onze zaak mogen openen, willen sowieso inzetten op maatwerk en begeleiding op maat voor onze sporters”, pikt Virgil in.

Wanneer dat zal kunnen? Voorlopig heeft het koppel een officiële openingsdatum geprikt over één maand, tijdens het weekend van 23 en 24 januari. Al beseffen ze dat dat bijna utopisch is. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier