Fit in 20 minuten per week met Servaas Kindt

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Servaas Kindt (26) is zaakvoerder en personal coach van de nieuwe fit20-studio aan het President Kennedypark 11B, de negende studio in ons land en de eerste in West-Vlaanderen.

“Ik ben altijd al bezig geweest met sport en fysiek. Het was de bedoeling daarin verder te gaan”, aldus Servaas, die een opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingwetenschap volgde aan UGent. Servaas zwemt, tennist, voetbalt en houdt van triatlon en loopwedstrijden.

Het concept fit20 komt uit Nederland. “Het draait rond fit worden in 20 minuten per week. We proberen per sessie zoveel mogelijk spieren aan te spreken met enkele bewegingen uitgevoerd in slow motion. Op het moment dat je hersenen zeggen dat het niet meer gaat, kunnen spieren versterkt worden. Die laatste seconden maken het verschil. Ik kijk toe dat alles correct en veilig wordt uitgevoerd”, duidt Servaas. “We mikken op een grote doelgroep van bijvoorbeeld ook druk bezette mensen en senioren. Ook voor hen zijn die wekelijkse oefeningen effectief, zoals bij rugklachten. Elke bezoeker wordt opgevolgd met een persoonlijke fiche op app.” De oefeningen worden gedaan in een speciaal ingerichte studio. “We houden de temperatuur op 17 graden, dan zweet je niet en moet er niet omgekleed of gedoucht worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier