14 ondernemers dienden hun kandidatuur in en streden mee voor een felbegeerd plaatsje in de finale. In samenwerking met consultancykantoor Vandelanotte uit Kortrijk kozen de voormalige winnaars van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer uiteindelijk de 4 finalisten: Gunther Gheysels van Get Driven, Pieter Lefevre van GBL Studio, Niels Syx van Syx Graphics & Veerle Lemahieu van Jusré.

Volgens voorzitter van de kiescommissie Benedicte Leroy is de West-Vlaamse Jonge Ondernemer ondertussen uitgegroeid tot een sterk merk. "Bovendien gaat niet enkel om een eenmalig event, maar om een traject, waarin iedereen, kandidaten, jury en partners elkaar versterken, en net daarom zet ik met plezier mijn schouders eronder."

De jury die uiteindelijk de finalist kiest, wordt samengesteld uit ondernemende West-Vlamingen, elk met een specifieke achtergrond. Op 30 maart zullen zij de kandidaten toetsen aan de pijlers die aan de basis liggen van JCI, een internationale organisatie van jonge ondernemende mensen: individu, gemeenschap, internationalisme en business. Verder moet een kandidaat jonger zijn dan 40, een significant aandeel hebben in de onderneming en natuurlijk West-Vlaming zijn.