Ferm uit Gits verwent mama’s met ontbijt aan huis

Marijke Deceuninck, Veerle Mol met Kato, Cathy Wydooghe en Ellen Pauwelyn van Ferm Gits zijn enkele bestuursleden die op 9 mei de ontbijtpakketten rondbrengen. (foto EV)©Emely Vanhaecke
Marijke Deceuninck, Veerle Mol met Kato, Cathy Wydooghe en Ellen Pauwelyn van Ferm Gits zijn enkele bestuursleden die op 9 mei de ontbijtpakketten rondbrengen. (foto EV)©Emely Vanhaecke
Redactie KW

Ferm Gits zet dit jaar alles op alles om alle mama’s op Moederdag extra in de bloemetjes te zetten. Inwoners van Gits kunnen een ontbijtpakket bij hen bestellen. De dames van Ferm leveren de pakketten op zondag 9 mei aan huis.

Net als tal bij andere verenigingen was het voorbije jaar niet evident voor Ferm Gits. “Vorig jaar moest het Moederdagontbijt afgeschaft worden door de coronamaatregelen.

Met goede moed werkten we een mooie jaarkalender uit voor 2021, maar daarvan zijn intussen al drie activiteiten in het water gevallen”, vertelt Veerle Mol. “We laten echter de moed niet zakken. De coronacrisis is nog niet voorbij, maar de regels laten het wel toe om op Moederdag ontbijtpakketten samen te stellen en te leveren.”

Ferm voorziet twee soorten pakketten, één voor volwassenen en eentje op kindermaat. Het pakket voor een volwassene kost 10 euro en is gevuld met onder meer verse broodjes met kaas, confituur, choco, yoghurt met granola en verse aardbeien. Voor het kinderpakket met een mini-donut, pannenkoekjes, hagelslag en chocolademelk betaal je 6 euro.

Ontbijt bestellen?

“Op zondag 9 mei zullen we al vroeg uit de veren zijn om de ontbijtpakketten rond te brengen”, vertelt Veerle verder. “We bellen aan tussen 7 en 9 uur, plaatsen de pakketjes aan de deur en vertrekken opnieuw.”

Wie graag een ontbijtpakket wil bestellen kan dat door voor 2 mei het juiste bedrag over te schrijven op de rekening van Ferm Gits BE37 7386 0400 0228 met vermelding van naam, leveringsadres, telefoonnummer en aantal volwassen- en kinderpakketten. Meer info bij Hilde Vancalbergh via 0486/37 80 77 of gitsferm@gmail.com

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier