Feestzaal Hoeve De Blauwpoorte in Heule brengt ‘De Kiekefretter’ terug

Tania Huys en Sarah Kemseke. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Tania Huys en Sarah Kemseke mogen nog steeds geen feesten organiseren in hun feestzaal Hoeve De Blauwpoorte in Heule. Maar stilzitten staat niet in hun woordenboek. Ze openen daarom vanaf vrijdag 4 december een tijdelijke winkel. “We brengen een gevestigde waarde uit Kortrijk, De Kiekefretter, terug. De zaak was bekend om haar wild- en gevogeltedelicatessen”, klinkt het enthousiast.

De coronacrisis stimuleert Tania Huys en Sarah Kemseke, moeder en dochter, van feestzaal Hoeve De Blauwpoorte op de grens van Kortrijk en Heule om creatief en flexibel te blijven. Zo kon je er tot enkele maanden geleden genieten van het zomerconcept BLEU met restaurant en loungebar.

Ondertussen zijn hun huwelijksfeesten op maat nog steeds niet aan de orde. “Daarnaast blijft de vraag naar de delicatessen uit onze voormalige traiteurzaak De Kiekefretter hoog”, klinkt het. “Daarom verwelkomen we iedereen graag vanaf vrijdag 4 december in een sfeervolle winkel in feestzaal Hoeve De Blauwpoorte.”

Elke dag Kerst

“Kerst en Nieuwjaar zullen we dit jaar op een andere manier vieren, niet in grote groepen zoals we dat gewoon zijn. Met dit concept willen we het feest bij de mensen thuis brengen. We richten onze feestzaal in als een food store, waar je het gevoel zal hebben dat het iedere dag kerst is. We willen van jouw winkelmoment een ware belevenis maken en je inspireren zodat je die sfeer tot bij jou aan tafel kan meenemen”, laat Sarah Kemseke weten.

Je zal er kunnen kiezen uit de klassiekers van De Kiekefretter zoals terrine van foie gras, wildpasteien, filet van hert en opgevulde kalkoen. Bovendien haal je er op zondag kip aan ‘t spit. Naast hun gekende assortiment voorzien de dames ook verse oesters die ze voor jou ter plaatse openmaken, bereide kreeft, patisserie, cocktails gemaakt door bartender Hannes Desmedt en een selectie wijnen die perfect passen bij de gerechten die worden aangeboden.

“Ben je geen keukenprinses en sta je liever geen uren te koken? Ga dan voor de bereidingen die de chef dagvers klaarmaakt. Kortom alles wat je nodig hebt van aperitief tot dessert. Niet te vergeten, speciaal voor de feestdagen zorgen we ook voor een volledig afhaalmenu dat je nu al kan bestellen.”

Veilig

Sarah en Tania benadrukken dat je bij hen veilig kan winkelen. “Dat begint al bij de grote privéparking voor meer dan 100 auto’s waar afstand bewaren geen probleem is. Daarnaast is er éénrichtingsverkeer dankzij de aparte ingang en uitgang van de food store. Bovendien word je bediend, waardoor het aantal mensen dat de producten aanraakt heel beperkt is. Staan er te veel mensen te wachten? Maak dan even een wandelingetje op het prachtige domein tot het wat rustiger is.”

Vanaf 4 december tot en met 31 januari winkel je er op vrijdag van 9.30 uur tot 20 uur en op zaterdag en zondag tot 18.30 uur. Tijdens de kerstvakantie is de winkel ook open op dinsdag, woensdag en donderdag tot 18.30 uur. Op Kerstdag 25/12 en Nieuwjaarsdag 01/01 zijn ze gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier