Familiezaak boetiek Lady L. sluit na 45 jaar de deuren

Tanja Lietaert (51) is al 31 jaar het gezicht van boetiek Lady L. In 1989 nam ze de zaak over van haar moeder Nicole Lambrecht. Ruim drie decennia runde ze de zaak met heel veel passie maar nu vindt Tanja de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging.

Tanja Lietaert was 31 jaar het gezicht van boetiek Lady L. © BRU

Twee generaties lang kon je bij Boetiek Lady L. gelegen in de Kerkstraat terecht voor jonge eigentijdse kledij. Nadat in 1975 Nicole Lambrecht met de zaak van start ging, was haar opvolging in 1989 verzekerd door haar dochter Tanja. Helaas sluit de familiezaak nu na 45 jaar de deuren. Een beslissing die zaakvoerster Tanja Lietaert reeds vorig jaar in augustus nam. Ze hoopte via een groot feest nog al haar trouwe klanten te kunnen bedanken, maar dit kan helaas niet door de geldende coronamaatregelen.

Voor mode moet je jong zijn en nu ik de 50 voorbij ben, is het hoog tijd om mij in iets anders te storten

“Mijn man werkte de firma Barco en was veel van huis. Daarom besloot ik om ook mijn eigen tijd nuttig in te vullen”, vertelt Nicole Lambrecht, “Lang hoefde ik er niet over te denken en startte Boetiek Lady L in de Kerkstraat. Later kwam daar ook nog een tweede zaak bij in Izegem. In de loop der jaren is er veel veranderd. Om de drie weken trok ik naar Parijs om er kledij bij te kopen. Terwijl nu vier collecties per jaar worden uitgebracht, was er toen slechts een collectie. Om de zaak aantrekkelijk te maken, had ik in de beginperiode de winkel voorzien van een uitstalraam met Engelse kenmerken, zoals een Bitse pub. Later, toen Tanja de zaak overnam, kreeg boetiek Lady L. een volledige make-over. De beslissing van mijn dochter om ermee te stoppen kan ik goed begrijpen want de stress die gepaard gaat met de job is sterk toegenomen!”

Tanja is ervan overtuigd dat ze de zaak stopzet op het juiste moment. “Ik had altijd tegen mijn man Jean Pierre gezegd dat ik zou stoppen met mijn boetiek in het jaar dat hij 60 wordt om mee te werken in zijn bedrijf.”

Geen groot feest

“Vorig jaar in augustus had ik mij voorgenomen om eind oktober 2020 te stoppen met mijn zaak en een grote uitverkoop te houden die gepaard ging met een groot feest. De omstandigheden zorgen er echter voor dat zowel deze grote uitverkoop als het geplande feest niet kunnen doorgaan. Gezien de winkels verplicht dicht zijn, diende ik op zoek te gaan naar een alternatief om de kledij die nog aanwezig is in de winkel te kunnen verkopen. Via mijn Facebookpagina en Instagram probeer ik nu dagelijks 5 stukken kledij aan sterk verminderde prijs aan de man te brengen. Afhalen kan op afspraak aan de deur van de zaak. Het is behelpen, maar onze trouwe klanten weten de weg te vinden om te kunnen genieten van deze uitverkoop. Ik stop de zaak met heel veel spijt in het hart en het meest van al zal ik nog mijn trouwe klanten missen.”

Vanaf volgende maand stort Tanja zich in een nieuwe uitdaging die zal bestaan uit de verkoop van porselein. Ze beseft dat het geen gemakkelijke branche is, maar haar gedrevenheid is groot en ook de samenwerking met haar man ziet ze volledig zitten.

(BRU)

Info: www.facebook.com/BoetiekLadyL

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.