Familie Driesen voorziet Roksem straks weer van brood

Vanaf woensdag 29 januari voorzien Peter Driesen, Kathy Geboers en dochter Indyra Roksem van brood, pistolets, koffiekoeken en patisserie. © foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Na het afscheid van bakker Geert neemt de Oudenburgse deelgemeente opgelucht adem, want vanaf woensdag 29 januari komt er weer brood op de plank uit eigen Roksem. Daar zullen Peter Driesen en Kathy Geboes voor zorgen, met in het weekend de hulp van dochter Indyra.

Maandag 13 januari gaven Peter Driesen (47) en Kathy Geboes (40) een afscheidsdrink in hun bakkerij in Borgerhout, waar ze 20 jaar hun klantenbestand opbouwden. “We vonden 20 jaar een mooi moment om aan iets nieuw te beginnen”, vertelt Kathy, nog onder de indruk van het afscheid in het Antwerpse. “We zochten naar een rustiger omgeving voor ons beroepsleven en wilden graag wat groener gaan wonen. We kennen Geert al lang en toen hij ons vertelde van zijn plannen om zijn bakkerij te verkopen, waren we meteen geïnteresseerd. We zijn hier nog geweest, dus wisten we dat we te maken kregen met een redelijk nieuwe zaak.”

Alleen verse producten

Vorige zomer kwamen Peter en Kathy een kijkje nemen om samen met Geert zowel de bakkerij, de winkel als het woongedeelte te bezoeken. “Het voelde meteen goed. We hebben rap beslist om Borgerhout te verlaten en naar Roksem te komen”, vervolgt Kathy Geboes. “Op woensdag 29 januari houden we een openingsdag, met uiteraard een hapje en een drankje. We hopen veel van Geerts klanten hier te mogen verwelkomen, maar wie geen klant was, is natuurlijk ook hartelijk welkom.”

Bakkerij Driesen wil in Roksem verder bouwen zoals ze in Borgerhout gewoon waren. “We gebruiken geen diepvriesproducten. Voor onze kwaliteit alleen verse producten. Dat betekent dat we veel soorten granenbrood, zuurdesem en natuurlijk ook wit brood, pistolets, koffiekoeken, patisserie, belegde broodjes en charcuterie zullen aanbieden. Misschien kunnen we hier de gewoonte van Verloren Maandag invoeren: worstenbroodjes en appelbollen. In het Antwerpse heel populair”, vertelt Kathy.

Taalbarrière

“We hebben er allebei heel veel zin in en zullen onze uiterste best doen om de klanten tevreden te stemmen. Maar toch ben ik nerveus wat de taalbarrière betreft: ik zal West-Vlaams moeten leren”, lacht Kathy. En dat geldt ook voor dochter Indyra (20) die zich zo vlug mogelijk wil integreren bij de jeugd van Oudenburg, want zij heeft afscheid moeten nemen van haar vrienden. “En straks begin ik aan de opleiding verpleegkunde in het Vesaliusinstituut van Oostende”, voegt Indyra er nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier