De renbaan, in Belle Epoque-stijl, is een van de parels van de kuststad. De site, vlak bij de Koninklijke Gaanderijen en het strand, beslaat ruim 30 hectare. De hippodroom wordt uitgebaat door de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO), die ook 14 hectare in eigendom heeft. De rest is eigendom van de Koninklijke Schenking, de overheidsinstelling die de onroerende goederen in handen van de koninklijke familie beheert.

De West-Vlaamse ondernemersfamilie Desimpel heeft sinds 1997 de meerderheid - vandaag 85 procent - in handen van de KRO, en levert ook de voorzitter. Maar nu wordt op zoek gegaan naar een nieuwe operationele partner, aldus voorzitter Christophe Desimpel. "We hebben de Wellington Hippodroom van derde naar eerste klasse gebracht. Nu moet ze nog een paar divisies hoger. Maar dat is niet onze core-business. Er is daarom nood aan een professionele parter. Er is veel meer mogelijk op deze locatie".

Die nieuwe strategische partner kan wat betreft Desimpel zowel uit bijvoorbeeld de paardenwereld, de sportwereld of de evenementenwereld komen. "Er zijn al gesprekken gevoerd". De familie Desimpel staat open voor zowel een verkoop van een meerderheid of een minderheid. "Alles staat open".

(BELGA)

De renbaan, in Belle Epoque-stijl, is een van de parels van de kuststad. De site, vlak bij de Koninklijke Gaanderijen en het strand, beslaat ruim 30 hectare. De hippodroom wordt uitgebaat door de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO), die ook 14 hectare in eigendom heeft. De rest is eigendom van de Koninklijke Schenking, de overheidsinstelling die de onroerende goederen in handen van de koninklijke familie beheert.De West-Vlaamse ondernemersfamilie Desimpel heeft sinds 1997 de meerderheid - vandaag 85 procent - in handen van de KRO, en levert ook de voorzitter. Maar nu wordt op zoek gegaan naar een nieuwe operationele partner, aldus voorzitter Christophe Desimpel. "We hebben de Wellington Hippodroom van derde naar eerste klasse gebracht. Nu moet ze nog een paar divisies hoger. Maar dat is niet onze core-business. Er is daarom nood aan een professionele parter. Er is veel meer mogelijk op deze locatie".Die nieuwe strategische partner kan wat betreft Desimpel zowel uit bijvoorbeeld de paardenwereld, de sportwereld of de evenementenwereld komen. "Er zijn al gesprekken gevoerd". De familie Desimpel staat open voor zowel een verkoop van een meerderheid of een minderheid. "Alles staat open". (BELGA)