Familie Desimpel geeft fakkel door bij Wellington Hippodroom in Oostende

Kim en Olivier Orlans van evenementenbureau Eventor©GoodBoy
Kim en Olivier Orlans van evenementenbureau Eventor©GoodBoy
Redactie KW

De bekende West-Vlaamse ondernemersfamilie Desimpel geeft de fakkel door bij de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO), de uitbater en mede-eigenaar van de Wellington Hippodroom. De familie Orlans van evenementenbureau Eventor neemt samen met de Belgische bookmaker Bingoal 51 procent van de aandelen over.

De Wellington Hippodroom, gebouwd in 1883 in Belle Epoquestijl, is vandaag een van de parels van de Belgische kust. Maar in 1997, vlak nadat Aimé Desimpel het familiebedrijf Steenbakkerijen Desimpel had verkocht en de meerderheid van de aandelen van de KRO in handen had gekregen, was het een monument in verval. Dankzij Aimé en zijn vier kinderen werd de beroemde Oostendse renbaan nieuw leven ingeblazen.

“Nood aan professionele partner”

“We hebben de Wellington Hippodroom van derde naar eerste klasse gebracht”, zegt afscheidnemend voorzitter Christophe Desimpel. “Maar om nog beter te doen hebben we nood aan een professionele partner. De site heeft immers nog een enorm potentieel. Ik ben tien jaar voorzitter geweest en het is tijd dat de KRO een nieuw gezicht krijgt . Dankzij de overname kan ik me nu 100 procent focussen op mijn core business: vastgoed.”

De familie Desimpel had in mei 2019 al aangegeven de fakkel te willen doorgeven. De KRO startte daarop een zoektocht naar een nieuwe operationele partner, maar COVID-19 zorgde voor flink wat vertraging. Maar nu is er dus witte rook: Eventor, het evenementenbureau van Kim en Olivier Orlans, en Bingoal-CEO Joeri Impens krijgen de sleutels in handen van de Wellington Hippodroom.

Drijvende kracht achter Oostende Koerse

“We hebben gesprekken gevoerd met kandidaten uit verschillende sectoren, maar de meesten waren slechts geïnteresseerd in enkele onderdelen van de uitbating, niet in het totaalpakket”, gaat Desimpel verder. ” Met Eventor zaten we snel op één lijn . Het evenementenbureau van Kim en Olivier Orlans organiseert al jarenlang Oostende Koerse op de Wellington Hippodroom.”

Voor Kim en Olivier Orlans was de beslissing om de leiding van de Wellington Hippodroom over te nemen een logische volgende stap . “We zijn door onze jarenlange samenwerking met de KRO zeer vertrouwd geraakt met de Wellington Hippodroom en de stad Oostende. Toen de familie Desimpel besliste om te verkopen waren we meteen geïnteresseerd”, zegt Olivier Orlans.

Wellington Events

De Belgische bookmaker Bingoal is al jarenlang partner van Eventor. Beide bedrijven hebben een link met de paardensport en Bingoal stond ook aan de wieg van de paardenrennen in België. Toen beide bedrijven hun visies bij elkaar aftoetsten, kwamen ze al snel tot de conclusie dat het een absolute meerwaarde was voor alle partijen. “Alle activiteiten die zullen plaatsvinden op de renbaan worden georganiseerd onder de nieuwe naam ‘Wellington Events’”, voegt Joeri Impens, CEO van Bingoal toe. “We zijn ervan overtuigd dat er geen betere match is en zijn klaar om een vervolg te schrijven op het succesverhaal van de familie Desimpel.”

2020 was dan wel een horrorjaar voor de evenementensector, het schrikt de nieuwe eigenaars niet af. Integendeel, er wordt zelfs op zeer korte termijn geïnvesteerd in de site. De gebouwen van de hippodroom bestaan grotendeels uit beton en glas, wat problemen geeft op het vlak van akoestiek. Dat wordt onmiddellijk aangepakt met het oog op enkele grote sportgebeurtenissen. Met het WK Veldrijden op 30 en 31 januari 2021 staat zo al een eerste grootschalige event voor de deur, helaas nog wel zonder publiek. (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.