Familie De Nolf investeert in MonaVisa in Roeselare

Francis De Nolf en Riet De Brauwer. (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Ondernemers Francis De Nolf en Riet De Brauwer stappen, als nieuwe hoofdaandeelhouders, in het kapitaal van MonaVisa, pionier en marktleider in de markt van spanplafonds en spanwanden.

Francis De Nolf was 20 jaar actief bij Roularta Media Group in sales, aankoop en procesbeheer, zetelt er in de raad van bestuur en is voorzitter van Knack Volley Roeselare. Echtgenote Riet De Brauwer was 12 jaar verantwoordelijk voor de Exportafdeling van TVH Parts. Het koppel woont in Roeselare, heeft 4 kinderen en Francis en Riet zijn geboren ondernemers. Francis deelt de passie voor MonaVisa. Met de komst van de familie De Nolf wil MonaVisa de spanwanden en spanplafonds verder in de markt zetten van veelzijdige, duurzame en creatieve bouwafwerking met een perfecte finishing touch.

15 jaar geleden werd het bedrijf opgericht door stichter Peter Valcke, die als pionier een vernieuwende koude techniek lanceerde met hoge graad van afwerking. MonaVisa is marktleider in de sector van spanplafonds en spanwanden en realiseerde spectaculaire projecten bij o.a. bij Maselis, Brouwerij Sint-Bernardus, Puratos, het trainingscenter van Club Brugge, de loges van KRC Genk, Knack Volley Roeselare, Willy Naessens, hotels, restaurants, particuliere projecten, accountantskantoren, notariaten. In het najaar wordt een groot project gerealiseerd in de nieuwe gebouwen van Renson, naadloos over een oppervlakte van ruim 80 meter lang op 5 meter breed.

In 2019 zette MonaVisa al een belangrijke stap voor de verdere groei en professionalisering. Met de instap van Francis en Riet worden deze groeiplannen verder verzekerd. Beiden treden toe tot het kapitaal dat bestaat uit Jonathan Vandewalle, die actief blijft als project manager en de externe investeerders Ben Leonard, Thomas Munghen en Laurent Michiels. Rik De Nolf, voorzitter van Roularta Media Group, en Coralie Claeys, gedelegeerd bestuurder van meubelbedrijf Vincent Sheppard, versterken met hun ervaring als doorgewinterde ondernemers deze raad van bestuur.

De voorbije jaren heeft MonaVisa sterk geïnvesteerd in software en automatisatie met het introduceren van een nieuw ERP systeem. Met deze investeringen is MonaVisa meer dan ooit een gezond en dynamisch bedrijf, klaar voor de toekomst.

MonaVisa blijft investeren en innoveren met akoestische wanden, geïntegreerde led verlichting, stofvrije plaatsing, integratie van audiovisuele technieken, creatieve prints en hoogstaande afwerking.

MonaVisa brengt een verhaal en creëert een beleving, die mensen raakt, vandaag en morgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier