Extra windturbines op site B-Park weer stapje dichterbij

Redactie KW

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft een positief advies gegeven voor de bouw van twee windturbines op de site van B-Park in Sint-Pieters bij Brugge.

W-kracht NV diende bij Ruimte Vlaanderen een aanvraag in voor het oprichten van twee windturbines en een middenspanningscabine op de site van B-park. De Stad Brugge heeft een adviserende rol in dit dossier. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) formuleerde een positief advies.

Ten noorden van parking van winkelcomplex

De turbines zouden worden ingeplant ten noorden van de parking van het winkelcomplex aan het B-park. De turbines zullen een ashoogte van 85 meter hebben en een tiphoogte van 120,5 meter. Als type kiest men voor een turbine met drie wieken die zal draaien bij een laag toerental. Voor deze aanvraag werd al een milieuvergunning klasse 1 verleend op 18 december 2014 door de Bestendige Deputatie. Er werd een openbaar onderzoek ingericht van 16 maart 2015 tot en met 14 april 2015. Er werden geen bezwaarschriften ingediend.

“De twee gevraagde turbines vormen een uitbreiding van het bestaande windpark, en kunnen worden aanzien als afboording van een bedrijvengebied“, aldus schepen Franky Deman. “De turbines vormen geen hypotheek op de werking van het bedrijventerrein en kunnen in de toekomst allicht ook de overgang vormen naar een verdere uitbreiding van het windturbinepark aan de westzijde van de Blankenbergse Steenweg.”

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.