Evie heropent kinderdagverblijf Dag Kind na twee jaar sluiting

Na een oponthoud wegens verbouwing en gezinsuitbreiding kan opvang Dag Kind in Watou opnieuw de deuren openen. Evie Gouwy (30) staat te popelen om haar beroep als kinderverzorgster dat ze met veel passie uitvoert, te hervatten.

Onthaalmama Evie Gouwy met haar eigen kroost en echtgenoot. (foto JDW)

Evie heeft negen jaar ervaring in de kinderzorgsector. Eerst werkte ze in een kinderdagverblijf, daarna zette ze de stap om in eigen huis een opvang te starten. Haar eigen huis verbouwde ze in functie daarvan. Zelf heeft ze twee dochtertjes: Marielou (4) en Maëlle (1). Haar man Jens Ruckebusch (29) steunt haar volledig in haar job en houdt van wat leven in de brouwerij.

Moeilijke babyperiode

“Mijn opvang is twee jaar gesloten geweest, eerst door de zwangerschap en het ouderschapsverlof nadien door de moeilijke babyperiode van onze dochter Maëlle”, vertelt Evie. “Door bepaalde problemen die ze had, gelukkig van voorbijgaande aard, vroeg ze extra zorg en aandacht. Dat bleek niet te combineren met de zorg voor andere kindjes. Met heel veel pijn in het hart was ik genoodzaakt mijn opvang voor onbepaalde tijd te sluiten. Zelf wist ik niet hoelang ik zou moeten sluiten, maar ons gezin ging toen even voor.”

“Nu we uit die moeilijke babyperiode zijn en Maëlle een flinke peuter is geworden die graag tussen andere kindjes vertoeft, is het tijd om mijn droom, een eigen opvang, te hervatten. We hebben niet stilgezeten tijdens de sluiting en hebben verder verbouwd, wat ook de opvang ten goede komt. De kindjes zullen buiten op onze afgewerkte en afgesloten binnenkoer naar hartenlust veilig kunnen spelen. Ik neem een nieuwe start op 4 januari 2021.” (JDW)

Wie een opvangplaatsje nodig heeft voor zijn of haar kindje of zwanger is, kan vrijblijvend contact opnemen via 0473 25 87 65, 057 36 89 80 of eviegouwy.dagkind@gmail.com. Opvang Dag Kind bevindt zich in de Winnezelestraat 4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.