Evelyn ‘Petit’ Mouton: “Eigen kleding voor kindjes”

Evelyne Mouton opende recent haar zaak op de ambachtelijke zone in Ruiselede. © WV
Redactie KW

Evelyn Mouton is met haar kinderkleding één van de finalisten van Creatieve Ondernemer 2015.

Petit Mouton, de zaak van Evelyne Mouton uit Tielt, bestaat ondertussen vijf jaar. Enkele maanden geleden opende ze haar nieuwe winkel in de ambachtelijke zone aan de Ringbaan N37 in Ruiselede.

“We hebben de naam rationeel gekozen”, zegt Evelyne. “Petit betekent klein, mouton schaap. Wij ontwerpen en maken patronen voor alle textiel voor baby’s tot twee jaar en dagelijkse kledij voor kinderen tot vier jaar.”

Naden in kleding

Petit Mouton is onder meer gespecialiseerd in kledij voor kinderen die gevoelig zijn aan naden in kleding. “Mijn medische achtergrond stuurde me in de richting van dit marktsegment”, zegt de onderneemster.

Alle ontwerpen en patronen worden in eigen beheer bedacht en uitgetekend. “De productie van de kledij zelf besteden we uit aan bedrijven in binnen- en buitenland. Intussen is onze kleding verkrijgbaar in meer dan 130 verkoop- en verdeelpunten”, gaat Evelyne voort.

“Creatief zijn, vind ik heel belangrijk. Daarnaast heb ik veel aandacht voor marketing, personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen én de feedback van de klanten. Luisteren naar hun verzuchtingen, inspelen op nieuwe behoeften… Daarmee onderscheid je je.”

(VDSR)

PETIT MOUTON

Activiteit: kinderkledij.

Aantal medewerkers: 1.

Website:www.petitmouton.be.

Stemmen kan tot en met 18 oktober op http://www.creatieveondernemer.be.

be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier