Eva en Wes starten in hun hoevetuin met zomerbar voor fietsers en wandelaars

Eva Vandenheede en Wesley Claeys starten met een pop-upbar. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Eva Vandenheede en Wes Claeys openen hun Zomerbar Stasegem en een woonstudio. Begin september wordt gestart met de bouw van drie vakantiewoningen. De site ligt aan de Iepersestraat in Stasegem.

De uitgeweken Heulenaars Eva Vandenheede (35) en Wesley ‘Wes’ Claeys (41) maken als nieuwe inwoners van Stasegem hun droom waar. Eva is managing partner bij Securex consulting en Wes is projectverantwoordelijke bij Waak. Samen hebben ze drie kinderen. Zij wonen sinds half mei in Stasegem.

“We waren op zoek naar een boerderij en eigenlijk zijn we wel gelukkig dat deze in Stasegem ligt. Het is een beetje vergelijkbaar met Heule: de vriendelijkheid, iedereen kent zo een beetje iedereen. Voor ons is het ook een mooie ligging, niet ver van de Gavers en dicht bij het kanaal Bossuit-Kortrijk: een droomplaats voor ons”, zegt het koppel. “Het was altijd al onze droom om sowieso een vakantiewoning te hebben. Met ons huis in Heule konden we dat niet verwezenlijken, de logische volgende stap was om een hoeve te kopen.”

Bedoeling is op de site van de hoeve vanaf september een B&B in te richten, bestaande uit een studio en een vakantiewoning voor 18 personen: 3 woonunits voor telkens 6 personen en een grote, gemeenschappelijke ruimte. Eerst starten ze met een zomerbar, een wandel- en fietscafé. “Met de wagen geraak je er gewoon niet.”

Workshops

Het idee om een zomerbar in te richten kwam er niet toevallig. “In de buurt komen veel fietsers en wandelaars. Vandaar het idee een pop-up bar in te richten in de schuur in onze tuin”, aldus Wes. De naam van de zomerbar is heel eenvoudig: Zomerbar Stasegem. “Een verwijzing naar waar we ons bevinden en zo heel herkenbaar te zijn. We houden ervan om mensen bij ons te hebben en om deze te leren kennen. We genieten van die gezellige drukte, en als de mensen dan ook nog eens genieten, dan doet ons dat nog eens zoveel meer deugd. Mensen zijn sowieso op zoek naar wat rust voorzichzelf.”

Zo kan men ook al overnachten in een studio. Eva: “We bieden ook workshops aan. Dit kan door verschillende activiteiten: van yoga tot creativiteit. We bieden een heel diverse waaier aan: betonschalen maken, houtbranden, uv-resin juwelen, houten juwelen, stippen op keramiek, je eigen gin maken, smaken ontdekken, enzovoort.”

Totale beleving

Het koppel gaat er sowieso vanuit dat, eens alles afgewerkt is, dit een voltijdse job zal zijn. “Iedere keer ervoor zorgen dat alles tiptop in orde is, vraagt grote inspanningen, maar daar zijn we klaar voor. We zien dat helemaal zitten. We gaan samenwerken met diverse ontbijthuizen en er komen foodtrucks of een kok aan huis. De polyvalente ruimte waar we workshops houden, kan ook gehuurd worden voor seminaries of vergaderingen. We gaan voor een totale beleving van de hoeve: dat is de bedoeling. De mensen die komen, zullen hier met elkaar kunnen praten en elkaar leren kennen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier