Etalageproject kent 50ste invulling dankzij samenwerking Spes Nostra Heule

© gf
Redactie KW

Met Cara Rosa (Olivia Couvreur) en Bra (Eleen Vandenberghe) zet Onderneem in Kortrijk de 50ste starter in de schijnwerpers. Ze krijgen een etalage in de Leiestraat, speciaal aangekleed door leerlingen van Spes Nostra Heule.

Met de etalage in de Leiestraat 24 krijgen startende ondernemers de kans om zich drie maanden gratis te profileren aan potentiële klanten op een belangrijke locatie in de stad. Voor de eerste keer konden de ondernemers daarvoor een beroep doen op de leerlingen van het 7de jaar winkelbeheer en etalage van Spes Nostra Heule. Samen met de ondernemers gingen ze aan de slag met hun producten, concepten, moodboards en kleuren om zo een mooie etalage te realiseren.

Op vier jaar tijd passeerden een brede waaier aan Kortrijkse ondernemers met hun producten en diensten. Veel van die ondernemers zien hun periode in de etalage als een boost in verkoop en aandacht en zijn ondertussen gevestigd in de stad.

Eleen Vandenberghe van Bra heeft een speciaalzaak in lingerie. “Voor mij is deze etalage heel dankbaar voor bekendmaking van mijn producten. De samenwerking met Spes was heel aangenaam. Zij hebben een heel professionele etalage gemaakt.”

Ook Olivia Couvreur van Cara Rosa is heel tevreden: “Ikzelf ben gespecialiseerd in schoenen die en elegant zijn en comfortabel door de onzichtbare verwerking van sneakertechnologie in een schoen met een maximum hakhoogte van 5 cm. De ondersteuning van Spes Nostra was heel professioneel, de combinatie van mijn producten en en die van de andere ondernemer werkt versterkend voor beiden.”

“Het vergt van de leerling een doorgedreven focus, een stevige dosis creativiteit en de capaciteit om zich te kunnen verplaatsen in de gedachtengang van de verkoper en zijn/haar ideeën om te zetten in concrete promo-acties en etalages”, legt leerkracht Stijn Decoene uit. Spes Nostra werkt dan ook regelmatig samen met winkels en ondernemers.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie ziet de samenwerking met Spes Nostra Heule als een win-win situatie. “De starters krijgen de kans om naambekendheid op te bouwen, de leerlingen om ervaring op te doen.”

Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs: “We laten de leerlingen proeven van het echte ondernemersleven”, vult schepen van Onderwijs Kelly Detavernier nog aan.

Startende ondernemers die interesse hebben in het etalageproject, kunnen zich wenden tot Onderneem in Kortrijk .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier