Esma neemt restaurant Comptoir Magrite over van Ann en Griet

© (Foto MP)
Redactie KW

Ann Vinckier en Griet Braet stoppen met de uitbating van restaurant Comptoir Magrite in de Delaerestraat. Moeder en dochter voelen de gevolgen van de coronacrisis en zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Ze laten de zaak over aan Esma Masovic, die de naam alvast wil behouden.

Toen Comptoir Magrite in 2016 de deuren opende ging een droom van Ann en Griet in vervulling. “Griet had de hotelschool gevolgd en toen ze afstudeerde grepen we de kans om samen een horecazaak op te starten”, zegt mama Ann. “Mensen konden bij ons terecht voor een lekkere kop koffie of thee of om heerlijk te lunchen. Alles verliep goed, maar de coronacrisis heeft er dit jaar toch diep in gehakt. We moesten in het voorjaar lange tijd verplicht sluiten en toen we terug open mochten was dat met een beperkte capaciteit. We kunnen in normale tijden 24 couverts plaatsen, maar de laatste maanden waren er dat maar 14 meer om aan de coronaregels te kunnen voldoen. Op die manier is het niet fijn werken. De mensen haakten ook steeds vaker af omdat de regels zo streng zijn. We zijn dan wel vrijgesteld van een terrasbelasting en konden aanspraak maken op een hinderpremie, maar al onze vaste kosten, waaronder huur en elektriciteit liepen allemaal verder.”

Griet kreeg in augustus ook de kans om aan de slag te gaan bij de firma Lapis Arte, die aan kunstrestauratie toe. “Dat sluit meer aan bij de studies geschiedenis en cultuurmanagement die ik indertijd volgde”, zegt ze. “Die kans in combinatie met de moeilijke periode waar we doorgingen leidde er toe dat we besloten hebben de zaak over te laten.”

Nieuwe eigenares is Esma Masovic, die de voorbije zes jaar reeds ervaring in andere horecazaken opdeed. “Toen ik vernam dat het restaurant over te nemen was, zocht ik contact op met Ann en Griet”, zegt ze. “Ik wil de naam alvast behouden, omdat die toch al gekend in Roeselare is en ik het trouw klantenbestand dat ze reeds hadden wil behouden. Het concept blijft dan ook grotendeels behouden, al ga ik de menukaart zo aanpassen dat ze ook wat meer jongeren aanspreekt. Ik blijf sowieso werken met gerechten die op wekelijkse basis wisselen. Ik krijgt begin oktober de sleutel, maar ga eerst nog wat kleine aanpassingswerken uitvoeren voor ik van start ga. Ik zoek ook nog een medewerker die in de keuken wil staan. Wie wil, kan zich aanmelden.”

Meer info op de Facebookpagina van Comptoir Magrite.

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier