Esencia Wellness in Merkem gaat maandag gedeeltelijk weer open

foto MG
foto MG
Redactie KW

Op 1 maart mag Karen Winne (47) haar klanten weer verwelkomen in Esencia Wellness. Al is het een heropening in mineur: enkel het schoonheidssalon mag open. De privésauna en het massagesalon blijven toe.

“Ik mis het contact met mijn klanten”, opent Karen. “Niettegenstaande er nog veel niet mag ben ik al heel blij dat we het schoonheidssalon opnieuw mogen opstarten. Het gaat om gelaatsverzorging, huidverbetering, ontharing en pedicure. Ik hoop dat we misschien op 1 april opnieuw van start zullen mogen gaan met de sauna en de massages. Vorige keer viel dit samen met de opening van de horeca.”

Nieuwe website

Esencia Wellness moest begin vorig jaar ook al de deuren sluiten van halfweg maart tot eind juni en dat weegt door want de vaste kosten blijven bij Karen, net zoals bij iedereen die de deuren moet sluiten, oplopen. “Ik heb van de lockdown gebruik gemaakt om mijn website volledig te vernieuwen en heb ook een aantal online cursussen en bijscholing kiné gevolgd”, geeft Karen mee.

Zij is kinesist van opleiding en oefent nog steeds haar beroep uit, maar haar liefde voor de sauna deed haar beslissen om zelf een saunacenter op te starten. “Ik ging altijd zelf graag naar de sauna en aangezien dit aanleunde bij mijn beroep heb ik in 2007 Esencia opgestart. Ik krijg een keur van mensen over de vloer, waaronder veel mensen van middelbare leeftijd en ook niet enkel van Merkem. Sauna is echt wel in trek… als het mag natuurlijk”, zegt Karen.

Woning grootouders

Uniek is dat ze dat doet in de vroegere woning van haar inmiddels overleden grootouders Leonie Dewilde en Sidon Winne. Karen heeft ook enkele specialisaties zoals lymfedrainage en huidverbetering. “Een van de zaken die nu ook niet kunnen zijn de duomassages in combinatie met de privésauna”, geeft ze nog mee, ”Ik denk er zelfs aan om in de toekomst uit te breiden zodat ook massages in de tuin mogelijk zijn.”

(PBM)

Esencia Wellness is gevestigd in de Stationsstraat 55 in Merkem. Karen is te bereiken via 0476/33 20 30.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.