Erik Van Deursen (ABVV): “Indien nodig ook na Nieuwjaar nog acties”

Redactie KW

In het ABVV-stakerscafé in Roeselare gonsde het al van in de vroege ochtenduurtjes van de bedrijvigheid. “De stakingsbereidheid is groot en dat doet deugd”, zegt provinciaal secretaris Erik Van Deursen.

In het stakerscafé van ABVV worden er al de hele voormiddag stakerskaarten uitgedeeld. “Met zo’n kaart krijgen stakers een vergoeding van 30 euro, ter vervanging van hun andere loon”, zegt Franky Roels, diensthoofd bij ABVV. “We zijn trouwens al van 4 uur deze ochtend in de weer. We hebben immers een pak stakingspiketten te bevoorraden, maar doen dat met de glimlach. Zo’n stakingsdag vergt twee weken voorbereiding.”

Provinciaal secretaris Erik Van Deursen is tevreden dat de stakingsbereidheid groot is. “In West-Vlaanderen wordt er nu feller gestaakt dan op 1 december”, zegt hij. “En aan de piketten is er amper commotie, wat eveneens positief is.”

Deze nationale stakingsdag vormt het orgelpunt van een hele reeks acties. “We hopen dat de regering onze signalen eindelijk begrijpt”, zegt Erik Van Deursen. “Wij stoppen pas als er ook op politiek vlak ingegrepen wordt. Na Nieuwjaar zouden we liever geen acties meer op poten zetten. Maar als het moet, doen we verder.”

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.