Er sneuvelen 40 jobs bij Dana Belgium in Brugge

Redactie KW

Dat werd donderdagnamiddag duidelijk tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Volgens de directie is dat de beslissing het gevolg van de dalende markten en door het uitblijven van herstel in Azië. “De wereldwijde malaise binnen de Off-Highway-industrie blijft voortduren, terwijl er geen tekenen zijn van groei of marktherstel op korte termijn. De voornaamste marktsegmenten van Dana Belgium zijn erg getroffen waardoor de verkopen een ernstige terugval kenden”, stelt het bedrijf in een persbericht.

Dana zegt dat het zich tijdens de onderhandelingen met de vakbonden constructief zal opstellen. “Tijdens het komende informatie- en consultatieproces, is Dana vastbesloten om te voldoen aan de wettelijk voorziene procedure en engageert het zich tot een constructieve dialoog met de werknemersvertegenwoordigers met het oog op het uitwerken van een aanvaardbare oplossing voor alle betrokken partijen.”

Dana Belgium stelt voor de vestiging ook investeringen in het vooruitzicht. Er is sprake van 1,8 miljoen euro tegen eind 2017. “De herstructurering is onderdeel van een integraal verbeteringsplan”, klinkt het. “De geplande maatregelen, de investeringen in de layout en de introductie van nieuwe producten moeten ertoe kunnen leiden de toekomst van Dana Brugge te vrijwaren”, aldus het bedrijf.

Eerder dit jaar werden de nacht- en weekenddiensten afgeschaft.

Bij Dana Belgium, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse Dana Inc., werken zowat 500 mensen (350 arbeiders en 150 bedienden). Het bedrijf maakt onderdelen voor zware werktuigmachines.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.