Enthousiaste bezoekers bij heropening Bellewaerde

Bezoekers stonden al aan te schuiven om als eerste binnen te geraken.© EF
Bezoekers stonden al aan te schuiven om als eerste binnen te geraken.© EF
Redactie KW

Niet alleen voor de horeca is het vandaag D-day, ook pretparken mogen hun poorten terug openen voor het publiek. In Bellewaerde stonden voor het openingsuur al rijen bezoekers aan te schuiven om te genieten in het park van Koning Leeuw. De regen van deze morgen was voor hen geen spelbreker.

Voorzien van paraplu’s en regenjassen stonden de parkbezoekers deze ochtend in de rij van het Ieperse pretpark, terwijl ze allemaal de noodzakelijke afstand respecteerden. Er waren heel wat Franstaligen, die zoals altijd goed vertegenwoordigd zijn in Bellewaerde. Ook mensen uit de streek stonden te popelen om nog eens een bezoekje te brengen , onder wie het gezin Covemaecker uit Langemark.

Lastige periode achter de rug

Het gezin mocht als een van de eersten het park betreden. “We hadden de verjaardag van ons dochtertje Eva nog niet kunnen vieren”, legt mama Evelien Gadeyne uit. “We hadden afgesproken dat als het park zou heropenen, we dat goed zouden maken.”

“Ook wij hebben ernaar uitgekeken. Ik werk in het Jan Yperman Ziekenhuis. Het is al een lange, lastige periode geweest, dus dit is wel een leuke afwisseling. In het ziekenhuis hadden we ook een goodiebag gekregen van het park, wat we een mooi gebaar vonden. Daarop hebben we besloten om een abonnement te nemen, om zo ook de lokale economie te steunen. Dat het nu regent, deert ons niet. Het is vooral leuk om er hier nog eens van tussenuit te kunnen.”

Deze familie uit Langemark wilde er absoluut bij zijn: Arlette Cornette, Tom Covemaecker, Evelien Gadeyne, Eva Covemaecker en Lisa Covemaecker in de buggy.© EF
Deze familie uit Langemark wilde er absoluut bij zijn: Arlette Cornette, Tom Covemaecker, Evelien Gadeyne, Eva Covemaecker en Lisa Covemaecker in de buggy.© EF

2.500 reservaties

Dat de regen mensen niet tegen zal houden dit weekend, kan Filip van Dorpe, Marketing en Sales Director van het park, beamen. “Vandaag zitten we ongeveer op 2.500 reservaties. Dat kan nog stijgen, rekening houdend met de vaste abonnees die nog last minute beslissen. Morgen gaan we dan wellicht over de 3.000 bezoekers .”

Voltijds gaat het park nog niet open. Momenteel zal er van donderdag tot en met zondag gewerkt worden. “Donderdag en vrijdag voorzien we vooral voor de scholen. In het weekend kunnen de reguliere bezoekers hier terecht”, legt Van Dorpe uit. “ Wie naar hier afzakt kan – op de binnenattracties na – opnieuw van het volledige park genieten .”

Veiligheid topprioriteit

Ook directeur van het park Stefaan Lemey kwam deze ochtend bij de opening een kijkje nemen aan de ingang. Hij zag dat het goed was. “ We waren eigenlijk al sinds de paasvakantie klaar voor een opening ”, merkt hij op. “Jammer genoeg moesten we toen de opening opnieuw uitstellen, maar nu staat het licht eindelijk op groen. Meteen zien we al heel wat bezoekers opdraven en dat is zeker positief. We hebben afgelopen zomer al bewezen dat we hier alles op een perfect veilige manier kunnen organiseren. Veiligheid blijft onze topprioriteit en ik denk dat dit voor mensen zeker ook een rol speelt. Ze weten dat ze hier zonder zorgen nog eens kunnen genieten.”

Niet alleen voor de bezoekers is dit een hoogdag. Ook de medewerkers van het park stonden deze ochtend te popelen om opnieuw aan de slag te gaan. “ Al onze vaste medewerkers en anciens zijn het park trouw gebleven in deze lastige periode . Daar zijn we best trots op”, aldus Lemey. “Ook voor hen is het dus een speciale dag.”

Aquapark nog even dicht

Tijdens de sluiting zijn ze in Bellewaerde niet bij de pakken blijven zitten. “Het waterzuiveringssysteem is volledig vernieuwd”, legt Lemey uit. “Dat is iets wat niet merkbaar is voor het publiek, maar wel belangrijk is voor het park op lange termijn. Ook in ons aquapark hebben we nog eens 400.000 euro geïnvesteerd. Dat blijft voorlopig nog tot 1 juni gesloten, maar ook daar zijn we dus klaar om de mensen opnieuw te verwelkomen.”