Lotje Corvelyn, die haar loopbaan in de horeca startte als dienster in café-jeugdherberg Charlie Rockets in de Hoogstraat, startte zeven jaar geleden samen met haar partner Pol Vande Weghe met De Brugsch Tafel in de Mallebergplaats. Aanvankelijk als een klassiek eethuisje met onder meer fondue en ook typische Vlaamse gerechten gerechten op de kaart. Na een tweetal jaar schakelden Pol en ...

Lotje Corvelyn, die haar loopbaan in de horeca startte als dienster in café-jeugdherberg Charlie Rockets in de Hoogstraat, startte zeven jaar geleden samen met haar partner Pol Vande Weghe met De Brugsch Tafel in de Mallebergplaats. Aanvankelijk als een klassiek eethuisje met onder meer fondue en ook typische Vlaamse gerechten gerechten op de kaart. Na een tweetal jaar schakelden Pol en Lotje, beiden al jarenlang vegetarisch, over op een concept met enkel vegetarische gerechten. En nog eens drie jaar nadien gingen ze volledig voor de veganistische keuken; waar dus geen enkel product van dierlijke oorsprong gebruikt wordt. "De voorbije zomer ben ik hier begonnen met veganistische ijsjes en wafeltjes te verkopen; onder de noemer 'Charlotte's vegan ice cream & waffles'", vertelt Lotje. "Maar nu gaan de wegen van Pol en ik uit elkaar en ik zie het niet zitten om de zaak hier alleen verder te zetten. Pol en ik zijn al twee jaar geen koppel meer maar bleven wel samen werken. Nu wil hij echter een nieuw project uitwerken rond Japanse veganistische voeding en de bijhorende spiritualiteit. In dat project zal ik niet meestappen en hier alleen verder doen, zie ik niet zitten. Dus daarom zoek ik een overnemer voor de zaak. Het is echt wel een mooie locatie en de straat is door de stad mooi heraangelegd met zitbanken, meer ruimte voor terrassen en een boom waardoor er een gezellig pleintjeseffect werd gecreëerd. Dus, ja ik zal het hier toch wel een beetje missen." Lotje ziet heel veel troeven die potentiële overnemers zouden kunnen bekoren; zoals zeven jaar bewezen omzet, een ruim terras achteraan en een klein terrasje aan de voorkant, een geïnstalleerde keuken en bovendien ook een ruime privéwoonst op de verdieping. "Wat ik nu zelf ga doen? Ik heb in de kalme coronaperiode een opleiding tot chocolatier gevolgd bij Syntra West. Mogelijk ga ik wel verder in die richting maar ik moet er eigenlijk nog eens goed over nadenken. (PDV)