Unilin Insulation krijgt grootste zonnepaneleninstallatie die ENGIE ooit plaatste als derde investeerder

5.550 zonnepanelen prijken op het dak van Unilin Insulation in Desselgem.© GF
5.550 zonnepanelen prijken op het dak van Unilin Insulation in Desselgem.© GF
Redactie KW

Op het dak van de Desselgemse hoofdzetel van Unilin Insulation liggen sinds kort 5.550 zonnepanelen. Dankzij de installatie kan de isolatieproducent de CO2-uitstoot met ongeveer 900 ton per jaar verminderen. “Dit is de grootste zonnepaneleninstallatie die ENGIE ooit al in één keer heeft geplaatst”, klinkt het trots.

De zonnepanelen bedekken het dak van de productiesite van Unilin Insulation langs de Waregemstraat in Desselgem. In totaal gaat het om 5.550 exemplaren, die Unilin in staat stellen om jaarlijks ongeveer 2.260 megawattuur te produceren.

“Dat komt overeen met het gemiddelde verbruik van 650 gezinnen. Deze zonnepanelen passen dus perfect in de duurzame ambities die wij als Unilin hebben”, zegt Lieven Malfait, de directeur van de isolatiedivisie.

900 ton minder CO2

De opgewekte elektriciteit zal quasi volledig verbruikt worden door Unilin, die op die manier zijn CO2-uitstoot dus met 900 ton kan verminderen.

Energiereus ENGIE financierde de installatie en zal ook het onderhoud voor zijn rekening nemen. Na 15 jaar wordt Unilin eigenaar van de zonnepanelen. Voor het bedrijf betekent dit opnieuw een uitbreiding, want Unilin kocht vorige zomer een chemische installatie om zelf grondstoffen te produceren.

Ondanks wat ongerustheid bij de omwonenden, gaf het stadsbestuur een gunstig advies aan de provincie. Er werden wel enkele voorwaarden opgelegd. Bij Unilin Insulation werken zo’n 300 mensen. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.