Smappee uit Harelbeke wint iF Design Award voor EV-laadstations voor thuis

© gf
© gf
Redactie KW

Een internationaal toppanel van 91 experts heeft Smappee uit Harelbeke de iF Design Award 2021 toegekend voor het ontwerp van de Smappee EV Base, Smappee’s intelligente EV-laadstations voor thuis. De iF Design Award is een van de belangrijkste ontwerpwedstrijden ter wereld en een grote internationale erkenning voor Smappee’s nieuwe en strategische productlijn.

De iF Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door ‘s werelds oudste onafhankelijke ontwerpinstelling, iF International Forum Design GmbH in Hannover. Het aantal deelnemers aan de eerste ronde leverde een recordaantal inzendingen op: de juryleden selecteerden de beste 50 procent van alle inzendingen uit ongeveer 10.000 inzendingen uit 52 landen voor de iF Final Jury. Uit die inzendingen bleek Smappee tot de beste in zijn klasse te behoren.

Reageren op echte behoeften

“Het is een grote eer om de iF Design-prijs te ontvangen, aangezien het een van de meest prominente en gerespecteerde prijzen in de branche is”, zegt Stefan Grosjean, ceo en oprichter van Smappee. “Net als wij hebben alle andere concurrenten een innovatieve aanpak om in te spelen op de huidige maatschappelijke uitdagingen en zich te concentreren op de echte behoeften van gebruikers. Deze innovaties kunnen echt een verschil maken in ons leven.”

Alles-in-één oplossing

De Smappee EV Base werd vooral geprezen om zijn functionele ontwerp en het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen. De EV Wall is niet alleen een laadstation, de ingebouwde LED verlicht ook de parkeerplaats.

Het is een alles-in-één oplossing die het opladen van elektrische voertuigen en energiebeheer voor thuis mogelijk maakt, veilig opladen en optimale zelfvoorziening met zonne-energie mogelijk maakt.

De jury waardeerde ook het onderscheidende karakter en de unieke functionaliteiten van het Smappee-laadstation in vergelijking met andere EV-laadstations. De EV Base is het enige laadstation dat slim laden biedt met lokale dynamische load balancing, autonome overbelastingsbeveiliging en inzicht en controle over energieverbruik en kosten.

Over Smappee

Smappee is een bekroond internationaal cleantechbedrijf dat zijn klanten wil helpen energie en geld te besparen door hun energieverbruik te verlagen en hun energie-efficiëntie te verhogen. Ons toekomstbestendige energiebeheersysteem Smappee Infinity maakt gebruik van geavanceerde technologie om het gebruik van elektriciteit, zonne-energie, gas en water in real-time te analyseren en te beheren.

De nieuwe Smappee EV Base is de eerste in een reeks laadpalen die zorgt voor het optimaal en slim laden van elektrische voertuigen. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Stefan Grosjean en Hans Delabie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de nieuwe cleantech hub Snowball in Harelbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten