https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kuurne valt zonder stroom nadat kabel wordt geraakt bij wegenwerken: mensen zaten eventjes vast in hun lift

Olaf Verhaeghe

Grote delen van Kuurne zijn woensdagvoormiddag getroffen door een stroompanne, dat meldt netbeheerder Fluvius. Iets voor 9 uur begon de hinder voor een kleine 1.500 gezinnen. Een snelle interventie zorgde ervoor dat de hinder na een klein uurtje kon worden opgelost. Door de storing kwam wel een aantal mensen eventjes vast te zitten in de lift, de brandweer moest hen komen bevrijden.

Een kleine 1.500 gezinnen in Kuurne moesten het woensdagvoormiddag zonder elektriciteit moeten stellen. Dat zegt netbeheerder Fluvius via haar website. Bij de centrumvernieuwingswerken aan de Tramstatie werd een spanningskabel geraakt waardoor een heel aantal elektriciteitscabines in de gemeente zijn uitgevallen.

“Onze mensen zijn er plaatse om het euvel te verhelpen”, duidt David Callens van Fluvius. “We zijn intussen begonnen met het herschakelen om alle klanten zo snel mogelijk opnieuw van stroom te voorzien.” Na een klein uurtje was die operatie al achter de rug en hadden de Kuurnenaren weer elektriciteit. Daarna moet de beschadigde kabel wel nog hersteld worden, maar daar merken klanten in principe niets meer van.

Door de stroompanne zijn zelfs enkele mensen vast komen te zitten in de lift. Zij werden door de brandweer bevrijd. En ook op de weg zorgde de panne trouwens voor hinder: zo werkten de verkeerslichten niet aan het kruispunt van de Hulstsestraat met de Rijksweg, ook wel bekend als het kruispunt aan De Herder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.