https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Innovatieve batterij van Biostoom grijpt in bij stroomtekort

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Bij het Oostends afvalverwerkingsbedrijf Biostoom – dat groene stroom produceert – werd donderdag een innovatieve batterij met een vermogen van 959 kWh geïntroduceerd. “We sluiten niet uit dat er in de toekomst batterijen komen die 30 keer groter zijn.”

Biostoom zet restafval om in stoom en die stoom wordt vervolgens omgezet in stroom. Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, houdt toezicht op het precaire evenwicht om altijd genoeg stroom voorhanden te hebben.

Om Elia daarin te ondersteunen neemt Biostoom op de Oostendse site een soort van ‘thuisbatterij’ in dienst. De batterij heeft de grootte van een container en heeft een vermogen van 959 kWh. Dat moet voldoende zijn om 2.500 gezinnen van voldoende stroom te voorzien gedurende een uur.

Biostoom investeert zelf 640.000 euro in het pilootproject, aangevuld met een subsidie van 200.000 euro van de overheid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten