De Panne dient bezwaarschrift in tegen offshore windmolenpark voor kust Duinkerke

Redactie KW

De gemeente De Panne heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw van een offshore windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Dat meldt de gemeente donderdag. De Franse overheid zou het park op 10 kilometer buiten de kust bouwen met 46 windmolens. De windmolens zouden tot 300 meter hoog kunnen zijn. De Panne vreest visuele hinder.

De kustgemeente stelde het bezwaarschrift op in het kader van de publieksraadpleging die de Franse overheid organiseert over de plannen. “Heel wat inwoners wonen op verdiepingen aan de kustlijn. Het is evident dat het oog verder reikt vanop enige hoogte dan op het gelijkvloers; voor hen zal de visuele pollutie aldus nog veel groter zijn”, klinkt het.

Ook vindt De Panne dat de initiatiefnemers de impact op de kustbeleving minimaliseren. “Ons lokaal bestuur verzet zich formeel tegen de voorziene locatie en zal zich aansluiten bij elk initiatief dat ernaar zal streven om de locatie van het windmolenpark te wijzigen. Wij zijn niet principieel gekant tegen windenergie op zee, maar wel tegen deze roekeloze en onzorgvuldige inplanting waarbij volledig voorbijgegaan wordt aan de lokale belangen van onze inwoners, onze lokale economie en onze landschappelijke waardevolle natuur”, aldus het gemeentebestuur van De Panne.

De gemeente pleit voor een verplichte studie die de mogelijkheden en opportuniteiten voor de bouw van een ruimtelijk gezamenlijk ingepland Frans-Belgisch windmolenpark onderzoekt en eist daarbij “een staking van het huidig planproces omtrent de bouw van het Franse windmolenpark”.

De gemeente geeft ook mee dat ze alle rechtsgronden zal uitputten om de bouw van het windmolenpark op de huidige locatie te verhinderen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.