Emma uit Kortrijk start onlinewinkel: “Hello Fresh, maar voor verf”

Emma Polfliet.© AN
Emma Polfliet.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse Emma Polfliet (27) stampte samen met drie ondernemende vrienden – Harold Loontjens, Nathaniël Van Waeyenberge en Wim Maeyaert – de onlineverfwinkel Blisspaint uit de grond. Klanten kiezen online uit een beperkt kleurenpalet, twee dagen later krijgen ze de verf samen met alle toebehoren in één box thuis geleverd.

Het project is dus een beetje zoals Hello Fresh, maar dan voor schilderen. “Wij willen schilderen opnieuw leuk maken, door het zo gemakkelijk mogelijk te maken”, aldus Emma.

Keuzestress

Emma kwam op het idee voor de onlineverfwinkel toen ze samen met haar vriend hun nieuwe huis onder handen nam. “We vonden het schilderen enorm plezierig. Het is instant happiness, je ziet het resultaat na een dag hard werken”, vertelt ze. “Alleen duurde het een eeuwigheid voor we eindelijk echt met onze borstels en rollen aan de slag konden. In de verfwinkel kreeg ik keuzestress van die tientallen schakeringen beige, waar ik met de beste wil van de wereld geen verschil tussen kon zien. We hebben meer tijd doorgebracht in de verfwinkel dan in onze schilderskleren. Dat moest toch veel sneller en eenvoudiger kunnen?”

“We verkopen vandaag 37 kleuren, maar dat kunnen er ook meer of minder worden”

Met drie ondernemende vrienden stampte Emma de onlineverfwinkel Blisspaint uit de grond. Je bestelt op de webshop je verf en alle toebehoren, twee tot drie dagen later krijg je alles aan huis geleverd. In een poging een einde te maken aan keuzestress biedt Blisspaint een eenvoudig en beperkt kleurenpalet aan. “Bijna 99 procent van alle mensen heeft genoeg aan twee tinten wit, beige of blauw. We verkopen vandaag 37 kleuren, maar dat kunnen er ook meer of minder worden. We stellen die zelf samen en mengen de basisverf zelf, dus we kunnen snel inspelen op nieuwe trends en op vragen van klanten. Een van onze medeoprichters heeft al een verfwinkel voor professionals, we hebben ons voor ons palet gebaseerd op de kleuren die het best verkopen.”

Om te ontdekken of een kleur wel in een ruimte past, geven de meeste verfwinkels een potje proefverf mee. Klanten moeten zelf een likje van de proefverf op de muur zetten. Blisspaint doet het anders. Emma werkt met zogenaamde ‘samples’, post-its in A5-formaat die je in twee seconden op een muur, een deur, een kast… kleeft en er weer aftrekt.

Alles in één box

Uit milieuoverwegingen verkoopt de webshop alleen watergedragen verf, geen solventgedragen varianten. De onlineverfwinkel bant ook alle plastic en kiest voor ecologische alternatieven. De borstelstelen zijn gemaakt van hout, de verfbakjes van karton.

“Het is onze missie om schilderen opnieuw leuk en gemakkelijk te maken”, benadrukt Emma. “Veel mensen genieten van het schilderen, maar ze beginnen er niet aan omdat het zo’n gedoe is. Wij willen die drempel wegnemen. Je krijgt alles wat je nodig hebt, de juiste verf in de juiste hoeveelheden, borstels, afplaktape… in één box aan je deur geleverd. Als je alleen nog je borstel in de verf moet dopen en meteen aan het leuke gedeelte kan beginnen, wordt schilderen opeens een pak aantrekkelijker”, besluit ze enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier