Embrace biedt thermosfles met jasje en sierschortje voor fles aan

We zien v.l.n.r. Zeno Van Asten, Kelly Debosschere en Jonathan Goudeseune.© (Foto EF)
We zien v.l.n.r. Zeno Van Asten, Kelly Debosschere en Jonathan Goudeseune.© (Foto EF)
Anton Peene Reporter

Zes laatstejaarsstudenten Businessmanagement en Entrepreneurship (BME) onder wie Jonathan Goudeseune (22) ontwikkelden de leeronderneming Embrace. “We bieden thermosflessen in een jasje en sierschortjes voor rond een fles aan”, vertelt Jonathan. De producten zijn verkrijgbaar via hun webshop.

Jonathan Goudeseune (22) uit de Augustijnenstraat studeert businessmanagement en entrepreneurship (BME) aan VIVES in Kortrijk. Samen met andere laatstejaarsstudenten Quintine Noppe, Ikbal Qamari, Robbe Devrieze, Zeno Van Asten en Kelly Debosschere ontwikkelde hij de leeronderneming Embrace.

“Het idee van de thermosflessen kwam er om de grote afvalberg aan wegwerpbekers wat te kunnen verkleinen”, legt Jonathan uit. “We bieden twee producten aan: een thermosfles met jasje rond en een sierschortje om rond flessen te hangen. Zo kozen we voor de toepasselijke naam Embrace, wat Engels is voor omhelzen. Elk teamlid heeft een functie, ik ben controller. Zo moet ik onder andere de procedures opstellen. Het is alsof we een echte onderneming draaiende houden. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn van businessplan tot boekhouding.”

Enkel via webshop

Ook voor Jonathan en zijn groepsleden gooide corona roet in het eten. “Normaal konden we onze producten op school, kerstmarkten en in shoppingcentra verkopen. Nu is de enige optie via een webshop. We zetten hierdoor fel in op sociale media.”

Een thermosfles met jasje kost 24,99 euro, voor een sierschortje uit kunstleer betaal je 4,49 euro. Enkele weken geleden was er een eindejaarsactie en ook rond Valentijn plant Embrace iets speciaals. “Dan bieden we een fles cava en een sierschortje aan voor 12 euro. Eind maart loop het project af en in april is er nog de verdediging en evaluatie.”

Handgemaakt

Het materiaal van de jasjes en schortjes is handgemaakt. “Daarvoor konden we een beroep doen op een kennis van een van de teamgenoten, Mieke. Zij is een gepensioneerd naaister en vervaardigt onze producten.”

Leveren doen Jonathan en zijn team meestal zelf. “We leveren ten laatste binnen de zeven dagen. Voor leveringen buiten Zuid-West-Vlaanderen doen we een beroep op BPost en dan bedragen de verzendingskosten vijf euro.” (API)

Meer info via: www.embrace-cups.be en info@embrace-cups.be en via Facebook, LinkedIn en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.