Ellen Debruyne opent nieuwe apotheek in Knokke

Ellen Debruyne opende in de De Klerckstraat 3 haar nieuwe apotheek. Haar nieuwe winkel met hoge ramen, een groter oppervlakte, moderne technologieën en ultramoderne architectuur staat in schril contrast met haar voormalige klassieke apotheek er net naast.

Ellen Debruyne ontvangt haar klanten nu in de moderne apotheek in De Klerckstraat 3, vlak naast de oude locatie. (foto DM)
Ellen Debruyne ontvangt haar klanten nu in de moderne apotheek in De Klerckstraat 3, vlak naast de oude locatie. (foto DM)

“In 2012 nam ik Apotheek Marrannes over en doopte ik die om tot Apotheek Debruyne Ellen. Na een aantal jaar werd het oude pand in de De Klerckstraat 1, vlakbij de groentemarkt, te klein en voldeed het niet meer aan de huidige noden van een moderne apotheek. Bij toeval kwam het naastgelegen pand te koop en beslisten we te verhuizen”, vertelt Ellen. “We kozen voor de inrichting bewust om te werken met vakmensen uit Knokke-Heist zelf.”

Privéruimte

“Dankzij onze nieuwe, ruime apotheek kunnen we meer producten aanbieden, een snellere service bieden en adequate informatie geven. Een opslagrobot leidt de medicijnen meteen vanuit de voorraad naar de toonbank. Daarnaast vervangen digitale schermen de verschillende medicijnkasten. We verwelkomen de patiënten in de open ruimte of als het nodig is in een meer afgesloten privéruimte.”

“De nieuwe technologieën optimaliseren niet alleen de klantbeleving. Ze zorgen er ook voor dat we als apotheker meer tijd hebben om de klant te adviseren. We zetten in op gepersonaliseerde opvolging van ons cliënteel. Zo stellen we bijvoorbeeld als ‘huisapotheker’ handige medicatieschema’s op.”

Sterk in thuiszorg

“Verder zijn we sterk in thuiszorg. Men kan bij ons terecht voor de huur van aerosoltoestellen, krukken, bedden en rolstoelen. Er is steeds een grote keuze aan direct leverbare bandages en steunkousen”, licht Ellen toe.

Afhalen kan tijdens de openingsuren en er is de mogelijkheid om 24 uur op 7 de bestelling op te halen in de medicijnkluisjes. “Indien nodig bezorgen we de geneesmiddelen zelfs bij de patiënt thuis”, besluit Ellen.

(DM)

Info: 050 60 46 42.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.