Elk Oostends gezin krijgt binnenkort Oostendebon in de bus

Lokaal shoppen met de Oostendebon. © gf
Gillian Lowyck

Dit najaar lanceert stad Oostende de Oostendebon met als doel alle Oostendenaars en de lokale handelaars een duwtje in de rug te geven. Half december bezorgt de stad alle gezinnen een bon van minstens 60 euro. De bonnen kunnen gebruikt worden tot eind februari 2021.

Om de grote sociale en economische gevolgen van de coronacrisis aan te pakken, lanceerde stad Oostende net voor de zomer een herstelplan. Bij dat plan hoort onder meer de Oostendebon, een grootschalige actie om tegelijk de koopkracht van alle inwoners én de lokale economie in onze stad te ondersteunen.

Ook voor tweedeverblijvers

De Oostendebon is een waardebon die te besteden zal zijn bij de lokale Oostendse handelaars. Alle Oostendse gezinnen krijgen een Oostendebon ter waarde van 60 euro. Ook alleenstaanden krijgen een Oostendebon. “Met ‘gezin’ bedoelen we ‘huishouden’, maar dat laatste klinkt niet zo goed. Of je nu met één iemand, of met 12 mensen op een adres woont, er is één Oostendebon voorzien van 60 euro”, klinkt het bij stad Oostende. Kwetsbare gezinnen die die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorg, krijgen een bon van 80 euro.

Ook gezinnen met een tweede verblijf in Oostende krijgen een Oostendebon van 60 euro. “We beschouwen tweedeverblijvers ook als Oostendenaren en ook zij geven de lokale economie zo een duwtje in de rug”, klinkt het bij de stad. Tot slot krijgen ook lokale handelaars die door de coronacrisis hun zaak moesten sluiten, een bon van 100 euro.

Tot eind februari geldig

Iedereen die recht heeft op een Oostendebon zal deze half december ontvangen, via de post. De Oostendebon werkt met een unieke QR-code: een code afgedrukt op papier waarmee iedereen bij de deelnemende handelaars terecht zal kunnen tussen 15 december 2020 en 28 februari 2021. De handelaars die willen deelnemen aan de Oostendebon zullen begin oktober meer info krijgen, via de kanalen van het Economisch Huis en via de website van Stad Oostende. De Oostendebon zal niet gebruikt kunnen worden bij de grote supermarktketens in voeding, bij pop-ups of bij financiële en administratieve of vrije beroepen. (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier