Elektrowinkel Elektrooms sluit voorgoed de deuren maar houdt eerst nog grote stockverkoop

Myriam en Stefanie sluiten hun winkel op 1 januari voorgoed. © AV
Redactie KW

Wie nog zoekt naar een ‘blijvend’ cadeau voor de eindejaarsfeesten, moet eens een kijkje nemen in elektrowinkel Elektrooms in de Koningin Fabiolastraat 175. Nu het nog kan tenminste. Want de familiezaak sluit eind dit jaar noodgedwongen de deuren. Vanaf 7 december organiseert Elektrooms een grote stockverkoop.

Johan Ooms, werknemer bij Primus, opende samen met zijn echtgenote Myriam Deroo een eigen elektrowinkel in 1990. Hij specialiseerde zich in wasmachines en droogkasten, koelkasten en diepvriezers en kleiner witgoed. “Ik deed de winkel; Johan de herstellingen en de service na verkoop”, zegt Myriam.

In 2014 zette het koppel een stap terug voor hun zoon Anthony en zijn vrouw Stefanie Verrue. Sindsdien is Stefanie het gezicht van de zaak, al wordt ze nog geregeld bijgestaan door haar schoonmoeder. Anthony combineert een halftijdse job bij Mirom in Roeselare met de klantenservice en herstellingen. Vader Johan helpt hier nog bij. “Mijn man wordt echter een jaartje ouder en onze zoon krijgt het almaar moeilijker om op een rendabele manier toestellen te herstellen die hier niet zijn gekocht maar waar hij ook nog een goede service wil op bieden“, legt Myriam uit. “De wegwerpmaatschappij waarin we leven en de moordende concurrentie van de ketens als Krefel en Vandenborre en online-winkels als Bol.com en Coolblue, dwingen ons de winkel te sluiten.”

“Dat willen wij al een tijdje. De wegenwerken in de buurt, die de zaak haast onbereikbaar maken, hebben onze beslissing uiteindelijk vervroegd“, vult Stefanie aan. “Daarom houden wij nu stockverkoop en mag alles, behalve de wasmachines en droogkasten, aan verminderde prijs de deur uit. Op 1 januari sluit de winkel voorgoed. Om onze trouwe klanten nog te kunnen blijven dienen, blijft de hersteldienst voor onze eigen toestellen nog even voortbestaan.”

Wat daarna met de winkel gebeurt, ligt nog niet vast. Johan en Myriam wonen boven de zaak en denken niet meteen aan verhuizen. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier