Electro Rosseel ruilt huidige locatie in Zedelgem in voor Villa Latoya in Loppem

We herkennen William Rosseel en Els Inghelbrecht met hun drie zonen Guillaume, Baptiste en Sébastien, stichters Gilbert en Monique Rosseel; en Isabelle Rosseel. (foto BC)
We herkennen William Rosseel en Els Inghelbrecht met hun drie zonen Guillaume, Baptiste en Sébastien, stichters Gilbert en Monique Rosseel; en Isabelle Rosseel. (foto BC)

Als alles goed gaat, verhuist Electro Rosseel in de tweede helft van volgend jaar vanuit de Snellegemsestraat in Zedelgem naar de Torhoutsesteenweg in Loppem. Daar waar tot voor kort de befaamde nachtclub Villa Latoya stond, start de familie Rosseel een gloednieuwe conceptstore.

Villa Latoya werd vorige week afgebroken en maakt straks plaats voor een gloednieuwe conceptstore. “We staan voor een grote uitdaging”, begint Isabelle Rosseel. “Je moet weten, ons oorspronkelijk plan was om eigenlijk onze zaak hier in de Snellegemsestraat volledig te vernieuwen. We hadden zelfs al de plannen laten uitteken door een interieurarchitect. Maar toen Els, William en ikzelf eropuit waren in Breda, is het idee ontstaan om te verhuizen. We gingen op zoek naar een locatie en vonden die in Villa Latoya, die niet veel later te koop kwam.”

Begrip in de streek

De Latoya is een begrip in de streek, dus dat zit al goed. Iedereen zal de nieuwe conceptstore van de familie Rosseel weten te vinden. “De Latoya sprong inderdaad in het oog. Niemand is er ooit geweest, maar toch kende iedereen de zaak. Goed nieuws: straks kan en mag iedereen er komen”, lacht Isabelle.

“De Torhoutsesteenweg is een passageweg, de Snellegemsestraat niet. Dat een extra troef. We zijn niet van plan om er een industrieel gebouw neer te poten, maar ook geen klassieke winkel. Onze belevingszaak zal helemaal binnen het plaatje passen van de omgeving. Bovendien bouwen we energiezuinig, duurzaam en vernieuwend”, vervolgt Els.

De conceptstore zal alles hebben, wat internetverkoop niet kan bieden. “We zullen ons nog meer specialiseren en nog meer topmerken opnemen in ons aanbod. We willen een belevingswinkel neerzetten om volledig in ondergedompeld te worden in alle mogelijkheden van de verschillende merken in combinatie met onze service. De klant zal kunnen ervaren wat de meerwaarde van een bepaald toestel heeft voor hem. In onze luisterruimte kan hij muziek beluisteren zoals bij hem thuis in de woonkamer, er zal een actieve keuken zijn, enzovoort.”

Nieuw hoofdstuk

Een nieuw, groots hoofdstuk voor het familiebedrijf staat dus voor de deur. De zaak werd destijds in 1964 opgericht door Gilbert. In 1968 kwam zijn echtgenote Monique erbij en in 1970 verhuisden ze de zaak van een rijwoning in de Snellegemsestraat naar een nieuwbouw langs diezelfde straat.

Wat startte met televisies breidde al snel uit naar huishoudelektro, verlichting, porselein, glas, bestek, kookpotten en decoratie. In 1978 kwamen er ook keukens bij en in 1980 een videotheek. “De videotheek was toen uniek in de streek. Alle klanten hadden een lidnummer en ik denk dat velen zich tot op de dag van vandaag hun lidnummer kunnen herinneren”, aldus William.

(gf)
(gf)

Een videorecorder was nota bene zijn eerste verkoop. “Ik was toen negen jaar. Ik weet zelfs nog aan wie, aan kiekenboer Vermeulen uit Aartrijke”, herinnert hij zich alsof het gisteren was. William heeft elektronica gestudeerd en is meteen na zijn studies in de winkel beginnen werken.

“Al altijd heb ik een aparte interesse in klank en beeld. Het blijft voor mij een boeiende uitdaging om huizen en villa’s van de juiste apparatuur en bediening te voorzien.”

Eerste wafelijzer

Ook zijn zus Isabelle kan zich haar eerste verkoop nog perfect herinneren. “Dat was een wafelijzer toen ik tien jaar was. Het stond dus al van jongs af in de sterren geschreven. Veel liever dan studeren, was ik in de winkel bezig. Toen wij klein waren, zat papa ofwel in de werkplaats of aan zijn bureau. Mama deed de winkel en kwam tussendoor eens goedendag zeggen”, vervolgt Isabelle die een diploma management op zak heeft.

“Nog steeds doe ik mijn job met volle goesting. Klantencontact, zelfstandig zijn, aankopen en verkopen, service voorzien,.. Het blijft bijzonder boeiend.”

William en Isabelle stapten in de zaak in de jaren 90. “Onze ouders ondersteunden ons op de meest fantastische manier en gaven ons de vrijheid voor de verdere uitbouw van de winkel en de activiteiten. In de jaren 2000 kozen we ervoor om alle niet-elektrische huishoudspullen uit het gamma te halen.”

Familiebedrijf

Wanneer William trouwt met psychologe Els Inghelbrecht, maakt ook zij de keuze om vol enthousiasme haar schouders te zetten onder Electro Rosseel. Ook hun drie zonen Guillaume, Baptiste en Sébastien helpen graag mee als het nodig is. “We zijn een familiebedrijf in hart en nieren en klanten zijn voor ons altijd super belangrijk geweest”, aldus Els. “We willen het juiste product aan onze klant verkopen. Dat kan alleen door goed te luisteren.”

Het staat nog niet vast wanneer de verhuis gebeurt, maar wellicht zal dat in het najaar van 2022 zijn. Intussen kunnen de klanten nog terecht in de Snellegemsestraat.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier