https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eindelijk! Delhaize Sint-Rochus donderdag open met kortingen voor iedereen

Het duurde even, maar de meest moderne Delhaizewinkel van het land is dan toch af geraakt. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Donderdagochtend op 8.00 uur is het zo ver, de langverwachte opening van Delhaize Sint-Rochus in de Pater Beckstraat in Kortrijk. Een groot feest komt er niet. “We geven wel twee weken lang vijf procent korting aan elke klant, maar roepen op om donderdagochtend niet aan de deur te komen staan”, aldus woordvoerder Roel Dekelver.

Veel geluk heeft Delhaize nog niet gehad met de bouw van hun nieuwe winkel in de Pater Beckstraat in Kortrijk. Het einde van de werken was eerst voorzien voor november 2019, later werd dat uitgesteld naar eind maart 2020. Maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten. “Maar nu is het gebouw volledig af”, bevestigt Roel Dekelver.

“Donderdag gaat het open voor het grote publiek. In normale omstandigheden organiseren we de avond daarvoor een groot openingsfeest. Maar dat is nu uiteraard niet aan de orde. In plaats daarvan krijgt elke klant twee weken lang vijf procent korting op al zijn of haar aankopen.”

Kom de eerste dag niet langs

Bij andere openingen worden ook straffe kortingen op producten gegeven. “Maar we vrezen dat dat te veel volk zou aantrekken. Met de korting op het kassaticket hopen we de druk wat te spreiden. We willen mensen dan ook oproepen om niet allemaal de eerste dag aan de deur te komen staan. Er is nog tijd genoeg om de winkel te ontdekken.”

De maatregelen tegen het coronavirus zullen in Sint-Rochus dezelfde zijn als die in andere winkels van de keten. “Er komt sowieso security aan de deur. Zij zullen tellen hoeveel mensen er binnen gaan. Dat mogen er maximum 150 zijn (Een per vijftien vierkante meter). Zodra die grens bereikt is werken we met een iemand buiten, iemand binnen systeem. Het is niet de bedoeling dat er zich buiten lange wachtrijen vormen. We vragen aan de mensen om hun gezond verstand te gebruiken. Zo kunnen we hun gezondheid garanderen en die van ons personeel.”

Generator op autobatterijen

De winkel in de Pater-Beckstraat moet het paradepaardje van Delhaize worden. “Het is de mooiste, meest moderne winkel van het land met oog voor detail, duurzaamheid en service”, aldus Roel. “Er is een sushistand, waar verse sushi gemaakt wordt, een foodmakerstand waar je je eigen slaatje kan samen stellen en een ophaalservice.” Al wordt die laatste pas binnen enkele weken gelanceerd. “Het moet haalbaar blijven.” Parkeren doe je bij voorkeur ondergronds. Er zijn slechts 40 bovengrondse plaatsen voorzien.

Met de generator in de nieuwe winkel heeft Delhaize bovendien een duurzame primeur te pakken. “Al onze winkels zijn voorzien van een generator. Die slaan aan als de stroom om de ene of andere reden uitvalt. Gewoonlijk werkt een generator op diesel. Een fossiele en dus vervuilende brandstof. De generator in Sint-Rochus werkt op basis van gebruikte autobatterijen van elektrische auto’s. Dat is veel beter voor het milieu”, besluit de woordvoerder.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten