Eigenaar skipiste Ice Mountain koopt watersportdomein het Vijverhof in Wevelgem

Menenaar Stéphane Fievez is de nieuwe eigenaar van restaurant-feestzaal Vijverhof in Wevelgem. “De mooie waterpartij op het domein is de perfectie locatie voor een kabelbaan voor wakeboarders en waterskiërs”, is de 44-jarige ondernemer enthousiast. Voor de eigenaar van Ice Mountain Adventure Park in Komen is het Vijverhof de perfecte aanvulling op zijn huidige aanbod.

Stéphane Fievez, Valerie Tytgat en Filip Cuvelier aan het Vijverhof. De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen met het domein. © GF

Mijn zaak is bij Stéphane in goede handen“, glimlacht Filip Cuvelier. De 55-jarige oud-zaakvoerder van het Vijverhof is naar eigen zeggen blij dat hij zijn zaak kan overlaten. Filip kocht het domein ondertussen meer dan 33 jaar geleden aan en bouwde het Vijverhof uit tot een grote naam, die tot ver buiten Wevelgem bekend is.

In de jaren ’80 was het Vijverhof the place to be voor surfers en in de jaren ’90 was het een trekpleister voor waterskiërs. “Op drukke dagen lagen er toen wel 25 boten op de vijver“, blikt Filip Cuvelier enthousiast terug. “Onze 24u waterskimarathon op 14 en 15 augustus was een legendarisch evenement. We verwelkomden toen waterskiërs uit gans het land.”

Culinair aspect blijft behouden

Het is met die mooie sportieve traditie dat de nieuwe eigenaar Stéphane Fievez terug wil aanknopen, zonder het culinaire aspect van het Vijverhof uit het oog te verliezen. “Net als vroeger zal je er tijdens de week nog steeds terechtkunnen voor een waaier aan dagverse gerechten, ideaal voor een snelle hap of romantisch diner“, aldus de nieuwe eigenaar Stéphane Fievez. “Uiteraard blijft het Vijverhof ook the place to be voor verzorgde feesten, seminaries en rouwmaaltijden. Eén ding is zeker: met zijn rustige ligging, ruime parking, gemakkelijke bereikbaarheid en vooral zijn verzorgde en heerlijke gerechten blijft het Vijverhof hét adres bij uitstek voor culinaire meerwaardezoekers. Stamgasten hoeven zich dus geen zorgen te maken.”

Eigenaar skipiste Ice Mountain koopt watersportdomein het Vijverhof in Wevelgem
© GF

Voor mensen die al gereserveerd hebben zal er niks veranderen“, zegt Filips partner Valerie Tytgat (42), die in de zaak actief blijft en de nieuwe zaakvoerder Stéphane Fievez zal bijstaan tijdens de overgangsperiode. “Wie van plan is een feest te organiseren, kan ons net als vroeger contacteren om te reserveren. Onder de nieuwe eigenaar blijft de manier van werken dezelfde als vroeger.”

Stroomversnelling

“Een jaar of acht geleden was ik hier te gast op een babyborrel van mijn schoonzus. Het was een zonnige dag en de vijver lag er schitterend bij. Je kon hier toen werkelijk over de koppen lopen“, pikt Stéphane opnieuw in. “Toen ik in februari vorig jaar in de krant las dat het Vijverhof over te nemen stond, moest ik meteen aan die dag denken. Korte tijd later begon ik dan met het idee te spelen om de zaak over te nemen. Dit voorjaar kwam alles in een stroomversnelling en hakte ik de knoop door.”

Eigenaar skipiste Ice Mountain koopt watersportdomein het Vijverhof in Wevelgem
© GF

De nieuwe eigenaar, al bijna 20 jaar de drijvende kracht achter Ice Mountain Adventure Park in Komen, is ambitieus: de aankoop van het Vijverhof was nog maar rond of hij zat al samen met een Duitse kabelbaanbouwer om te bekijken hoe hij de aanleg van zijn kabelpark voor waterskiërs en wakeboarders het best aanpakt. “De mooie waterpartij is alleszins de ideale locatie voor zo’n kabelbaan. Het feit dat Ice Mountain Adventure Park slechts op 15 minuten rijden van het Vijverhof gelegen is, zal voor een heuse synergie zorgen“, gaat Stéphane verder. “De sportactiviteiten op beide locaties zullen elkaar versterken en onder de vorm van dagpassen, sportkampen en teambuilding zal er naar hartenlust gecombineerd kunnen worden.”

Vernieuwd restaurant

De bekende staketselzaal met uitzicht op de vijver zal een volledige make-over krijgen. “We zullen ervoor zorgen dat het wat bijzonders wordt. Ik heb al enkele ideeën, maar voorlopig kan ik daar nog niet meer over kwijt. Wat wel al vaststaat, is dat de bestaande cocktailbar met terras verder uitgewerkt zal worden. Op die manier krijgt Wevelgem een volwaardige zomerbar met zicht op een schitterende waterpartij. Ook de menukaart wordt opgefrist. Uiteraard wordt hierbij niet geraakt aan de lekkere klassiekers van het Vijverhof”, besluit Stéphane Fievez enthousiast.

De opening van het vernieuwde Vijverhof is voorzien in april 2019.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.