Eethuisje Socrates in Torhout neemt geen vakantie en lanceert Plan Bèta

Leen Vanhecke op het gezellige tuinterras van haar Eethuisje Socrates. © foto JS
Johan Sabbe

Normaal zou Leen Vanhecke van het Eethuisje Socrates in de Oostendestraat in Torhout vanaf vrijdag 17 juli haar zaak voor vier weken sluiten, zoals dat elke zomer gebeurt, maar dit jaar neemt ze uitzonderlijk geen vakantie. De reden zal u niet verbazen. De coronacrisis heeft het Griekse restaurant de voorbije maanden al lang genoeg dicht gehouden.

Maar anderzijds is de Griekse chef-kok Nico wel vertrokken naar zijn zonnige thuisland en dus zit er voor Leen niets anders op dan creatief met de situatie om te springen. “Bijgevolg lanceer ik Socrates Plan Bèta.”

Gezellig op tuinterras

“Lekkere Griekse warme maaltijden zonder kok zijn uiteraard niet mogelijk”, legt ze uit. “Bijgevolg wordt het Eethuisje Socrates vanaf vrijdag 17 juli voor een maand anders dan anders. Iedereen kan komen genieten van diverse zuiderse drankjes met wat Griekse tapas, warme en koude. Ik zorg uiteraard ook voor zomerse muziek en een passend sfeertje. Bij mooi weer kan alles plaatshebben op het tuinterras achter de zaak. Met sfeervolle lichtjes en straks ook zithoeken die ik speciaal hiervoor besteld heb. Zelfs bij regenweer is iedereen welkom, al blijven we dan natuurlijk binnen en laten we samen de zon schijnen.”

Graag tijdig reserveren

Socrates Plan Bèta is vanaf 17 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 16 tot 23 uur. Er wordt gevraagd om tijdig te reserveren, zodat de uitgevaardigde coronamaatregelen nageleefd kunnen worden. “Met een beetje fantasie zullen de aanwezigen zich in een dorpje ergens op een Grieks eiland wanen”, hoopt Leen. “We doen er alles aan om het relaxed te houden. En nu maar duimen voor mooie zomeravonden!”

Als gevolg van corona heeft Leen ongeveer drie maanden haar restaurant gesloten moeten houden. “We hebben geprobeerd om het verlies wat te compenseren met afhaalservice”, zegt ze. “Dat liep prima. Nu chef-kok Nico naar zijn familie in Griekenland vertrokken is, kon ik die afhaal uiteraard niet heropstarten. Zo is het idee voor Plan Bèta gegroeid. In deze tijden moet je vindingrijk zijn.” (JS)

Reserveren via 050 22 10 30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier