Eethuis Le Petit Jardin sluit om gezondheidsredenen de deuren

© (Foto MP)
Redactie KW

Eethuis Le Petit Jardin heeft het voorbije weekend zijn laatste shift gedraaid. Drie jaar na de start van het restaurant houden uitbaters Andy Cool en Jill De Coussemaker er mee op. Door een overbelaste schouder ziet Andy het niet meer werkbaar om momenteel in de zaak verder te werken. Le Petit Jardin staat te koop. Binnen een jaar willen ze op een andere locatie met een nieuw restaurant van start gaan.

Le Petit Jardin was drie jaar geleden een welgekomen nieuw culinair adresje in de Marktstraat. Chef Andy kookte er vaak met verse groenten van de ouderlijke boerderij uit Tielt. Vader Etienne Cool stond immers nog mee aan de wieg van de Tieltse boerenmarkt. Het koppel voerde in aanloop naar de opening van het restaurant grondige verbouwingen uit en daar liep het al mis. “Bij die werken heb ik mijn schouder overbelast”, zegt Andy. “Ik heb toen een operatie ondergaan, maar ik ben na amper twee weken en dus veel te vroeg weer in de keuken aan de slag gegaan. Dat leidt tot op vandaag tot complicaties. Ik heb een gescheurde pees, een geknelde zenuw en verkalking op mijn bot.”

Tijdens de lockdown namen Andy en Jill nog de tijd om wat opknapwerken in de zaak uit te voeren en nieuw servies te kiezen. Begin juni mochten ze dan terug aan de slag. “Maar de laatste maanden leefde ik al op spierontspanners en pijnstillers omdat de pijn te erg werd”, zegt Andy. “Op Vaderdag kon ik nog een reeks afhaalmaaltijden afwerken, maar net voor de middagshift ben ik van de pijn flauwgevallen en werd ik in het ziekenhuis opgenomen. Dat was een duidelijk signaal dat het zo niet verder kon.”

Daarop maakte het koppel de moeilijke beslissing om met het restaurant te stoppen. De laatste shift vond zondag plaats. “Dat was allesbehalve een makkelijke beslissing, maar dit is de beste oplossing”, klinkt het. “We konden het restaurant onmogelijk een jaar laten leeg staan en dan opnieuw beginnen. Daarom staat het te koop, inclusief inboedel. Geïnteresseerde overnemers kunnen zich zeker melden.” Toch is de passie voor het koken niet verdwenen. “Integendeel”, zegt Andy. “Ik ga nu eerst een voorbehandeling van zeven weken volgen, dan een operatie ondergaan en goed de tijd te nemen om grondig te revalideren. Na een jaar wil ik er terug staan en dan willen we van start gaan met een restaurant op een nieuwe locatie. Met maximum 25 couverts, om het allemaal wat beheersbaar te houden. We mikken op een totaalbeleving in een nieuw pand. Dat moet ons ook de nodige tijd geven om meer tijd met familie door te brengen. De boerderij van mijn ouders is recent verkocht en ze wonen nu in Pittem. Het is belangrijk om ook met hen voldoende tijd te spenderen”, besluit hij.

(VADU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.