Eerste zaak in de Oostendse Fish & Food Market ‘De Cierk’ geopend

Vlnr General manager Stephanie Debels, filiaalhoudster van Buccinum Viviane Coudeville en zaakvoerder Willy Versluys. © (Foto ML)
Redactie KW

Met de opstart van vishandel Buccinum, Latijn voor wulk of karakol, opent meteen een eerste zaak in Food & Fish Market ‘De Cierk’ op de Oostendse Oosteroever.

Sinds vanmorgen liggen voor het eerst dagverse vis, schaal- en schelpdieren, garnalen en andere viswaren in het ijs in de De Cierk. Het nog altijd woekerende wereldwijde virus verhinderde een officiële opening van De Cierk. Dit feestelijk moment wordt naar een latere datum doorgeschoven. Ondernemer en reder ter visserij Willy Versluys is initiatiefnemer en zaakvoerder van het concept. Met zijn bvba Brevisco is hij sinds 1981 pionier in aqua- en maricultuur en experimenteert hij om onder meer de hangcultuurmossel te commercialiseren in de Belgische Noordzee. “Na jaren voorbereiding starten we in deze moeilijke tijden voor horeca, handel en ondernemen toch op om uiteindelijk over een zestal maanden alle winkelpanden in uitbating te hebben waaronder een bakkerij en zuivel- en groentezaak”, aldus Versluys. “Fish & Food Markets zijn in alle grote steden de ontmoetingsplekken van de 21ste eeuw. Nu dus ook in Oostende. Wie de krachten bundelt staat sterker. De Cierk vond onderdak in een aantal oude pakhuizen van de vismijn die nu tot een overdekte eigentijdse markt is omgebouwd met op de bovenverdieping een belevingscentrum.”

Stephanie Debels is general manager van De Cierk: ” We kiezen bewust bij ons concept voor de korte keten. Zo komen de producten die in Buccinum te koop zijn van de Vlaamse vissersvloot, geveild in de Oostendse afslag van de Vlaamse Visveiling. Ook voor de andere toekomstige uitbatingen voeren we ambachtelijkheid, vakmanschap en transparantie hoog in het vaandel.”

Op de bovenverdieping zijn ook de polyvalente zalen ondertussen gebruiksklaar voor o.a. lezingen, tentoonstellingen en congressen… Het gesofisticeerde kookeiland is uitgerust om er cooking classes, workshops en demonstraties te geven.

Buccinum, Maritiem Plein 1, is dagelijks open van 9 tot 18 uur. Op maandag en dinsdag gesloten. Meer info: www.decierk.be

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.