Eerste testverkoop Westvleteren verloopt goed: al 15.000 profielen aangemaakt

© Davy Coghe
Redactie KW

Sinds vrijdag 14 juni konden bierliefhebbers zich voor het eerst registeren voor het nieuwe verkoopsysteem van het patersbier van de broeders van Westvleteren. Na die registratie konden vanaf dinsdag 18 juni zowel de Trappist van 12, het blond bier als de Trappist van 8 graden besteld worden.

“Tot op heden hebben niet minder dan 15.000 mensen een profiel aangemaakt”, zegt de woordvoerder van de abdij. “Dinsdag werd tussen 10 en 11 uur een eerste test uitgevoerd. Dat was om na te gaan of de bandbreedte goed werkte, of de betalingen vlot binnenliepen en dergelijke meer. Er werden nog geen grote hoeveelheden verkocht, het was juist een test. Alles verliep perfect, er was alleen een kleine vertraging van enkele seconden. Er werd gewerkt in verschillende trappen, om het systeem goed te kunnen volgen naar sorteren en voorraad toe. Op een bepaald moment vertoefden zich dinsdag tijdens dat uur 3.000 aanvragers in de ‘wachtkamer’. Op vrijdag 21 juni van 10 tot 11 uur is er een tweede testmoment. Het eerste echte verkoopmoment is volgende week woensdag 26 juni, van 13 tot 17 uur”, aldus nog de woordvoerder.

De trappist Westvleterenis uitsluitend te koop via de webwinkel en is af te halen in het verkoopcentrum bij de abdij. De webwinkel (www.trappistwestvleteren.be)heeft beperkte openingstijden die vermeld worden in de kalender. Daar worden ook de mogelijke afhaalmomenten aangeduid die gekoppeld zijn aan dat verkoopmoment (ze hebben dezelfde achtergrondkleur).

De bierverkoop is niet voor commerciële doeleinden en is voorbehouden aan natuurlijke personen die zich vooraf hebben geregistreerd. Bij de registratie maak je een profiel aan met je persoonlijke gegevens (naam, geboortedatum, adres, gsm-nummer, e-mail en nummerplaat van de wagen waarmee je de gekochte producten komt ophalen). Daarna ontvang je via e-mail een link om de registratie te valideren. Nadat je registratie is gevalideerd, kan je inloggen met je e-mailadres en een wachtwoord naar keuze.

Registeren en bier reserveren kan opnieuw op vrijdag 21 juni van 10 tot 11 uur, en op woensdag 26 juni van 13 tot 17 uur. Het op die dagen bestelde bier kan voor het eerst opgehaald worden op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 juni, telkens van 13 tot 15.30 uur; en op zaterdag 29 juni van 14.30 tot 15.30 uur.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier