Eerste strandbars geopend in Westende en Middelkerke

Redactie KW

De strandbars zijn een nieuw initiatief van de gemeente Middelkerke dat een boost moet geven aan het toerisme en Middelkerke als trendy en gezinsvriendelijke gemeente moet profileren.

Zowel in Middelkerke als in Westende kan men vanaf nu op het strand genieten van een drankje. Tegen de zomer moet dat kunnen op 9 verschillende plaatsen, 4 in Westende, 4 in Middelkerke en een sportbar aan de Krokodiel. Momenteel zijn er nog maar enkele geopend en deze konden uiteraard rekenen op heel wat belangstelling. Opmerkelijk is ook wel dat de terrasjes op de Zeedijk zelf goed gevuld waren.

De negen strandbars zijn wel aan bepaalde reglementen onderworpen. Zo mag de totale oppervlakte niet groter zijn 800 m2 met een breedte van 20 meter langs de Zeedijk. Er mogen ook geen warme maaltijden worden geserveerd in de strandbars, enkel dranken en borrelhapjes. De strandbars mogen op 10 uur van start gaan en om 20 uur worden de deuren symbolisch gesloten. Er is ook een beperking gelegd op het aantal decibels, want wie hoger gaat dan 50 decibels is in overtreding.

Ook burgemeester Janna Rommel-Opstaele is opgetogen over de strandbars: “Ik ben een kijkje gaan nemen in het weekend en zag dat er niet enkel veel toeristen, maar ook Middelkerkenaars aanwezig waren. De strandbars worden dan ook bejubeld door zowel toeristen als inwoners. Het kan onze gemeente enkel maar nieuwe mensen bijbrengen”.

Ook bij de ander horecazaken is men voorzichtig positief over de strandbars, want meer volk op de Zeedijk kan ook goed zijn voor hun zaak.

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.