Eerste steenlegging nieuw industriepark in Oostende

In de Biekorfstraat is begonnen met de aanleg van Ostend Stores Business Park, een bedrijventerrein voor kleine en middelgrote ondernemingen. In een eerste fase komen er 75 bedrijfsunits.

Glunderend bij de eerste spadesteek van het nieuwe Ostend Stores Business Park: Gaëtan Lancksweerd van OSRE en Jean Thiébaut en echtgenote van Arha Motors. (Foto Rio)

“De plannen dateren al van twee jaar geleden, maar wegens administratieve beslommeringen konden we nog niet beginnen aan de uitvoering ervan”, zegt Gaëtan Lancksweerd, manager van Ostend Stores Real Estates (OSRE). “Zo was deze zone ingekleurd als industriegrond voor havengebonden bedrijven – dit ingevolgde de nabijheid van het kanaal – maar gelukkig hebben de mensen van het Economisch Huis er hun schouders ondergezet, zodat er een bestemmingswijziging kwam en we eindelijk ons project kunnen realiseren.” Dat omvat enerzijds de renovatie van een bestaand gebouw, 25.000 m² groot, waarin vroeger het textielbedrijf Ostend Stores was gevestigd – inmiddels al voor een groot deel verhuurd aan Wim Bosman Logistics – en anderzijds het optrekken van drie nieuwe bedrijfsgebouwen. Het eerste daarvan zal nog voor eind 2014 worden opgeleverd en omvat 18 units: tien van 380 m² en 8 van 190 m². In een volgende fase komen er nog twee gebouwen bij, elk goed voor 18 units. (Rio)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.