Eerste komkommers geveild in REO Roeselare

© Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Vandaag zijn de eerste Belgische komkommers van het nieuwe teeltseizoen verkocht op de REO Veiling. Ze werden geleverd door Nico Perneel uit Oostnieuwkerke. Het eerste kistje met 12 primeurkomkommers werd gekocht door Impex in Nederland tegen 10,03 euro per stuk.

“We telen uitsluitend komkommers onder glas, op 6 hectare”, legt Nico Perneel uit. “We zijn vanaf begin januari tot begin november in productie op basis van vier 4 teeltcyclussen. De primeurkomkommers werden klassiek geteeld volgens ons duurzaam standaard-teeltschema. In onze serres hangen schermdoeken die de warmte beter binnen houden. Deze duurzame toepassing zorgt niet alleen voor minder verwarmingsonkosten, maar ook voor een verbeterd teeltklimaat in de serres, wat natuurlijk de volle smaak en de Flandria kwaliteit van de komkommers ten goede komt.”

De primeurverkoop had drie dagen vroeger plaats dan vorig jaar. “We hebben daarvoor niets speciaals gedaan. Het lichtrijke weer heeft ons een handje geholpen”, gaat Nico Perneel verder. “De primeurkomkommers werden op 10 december aangeplant. We beginnen er altijd in deze periode van het jaar aan. Dat past gewoon in onze bedrijfsvoering.”

West-Vlaanderen is de grootste Belgische productieregio van komkommers. Dankzij de inzet op kwaliteit en service slagen de REO Veiling en haar producenten er meer en meer in om met deze vruchtgroente het verschil te maken op de thuismarkt. De REO Veiling vermarkte vorig jaar 31 miljoen komkommers. De aanvoer is het hoogst vanaf mei tot en met september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier